En Sıcak Konular

Ağar'dan türban vaadi

28 Haziran 2007 10:17 tsi
Ağar'dan türban vaadi Seçimler yaklaşırken, siyasi partiler her gün yeni vaatlerle toplumun karşısına çıkıyor. Türkiye'nin en kritik konusu türbanla ilgili ilk vaat ise Ağar'dan geldi.

Seçimler yaklaşırken, siyasi partiler her gün yeni vaatlerle toplumun karşısına çıkıyor. Türkiye'nin en kritik konusu türbanla ilgili ilk vaat ise Ağar'dan geldi. Ağar: “Kılık kıyafet nedeniyle hiçbir öğrenci üniversite hakkından mahrum kalmayacak”

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP’nin partisine yönelik “eşi başörtülü cumhurbaşkanı seçtirmediniz” propagandasını, “üniversitede türban serbestisi” vaadiyle boşa çıkartmaya çalışacak. Mehmet Ağar AKP’ye yönelik yeni stratejisi çerçevesinde, son miting ve televizyon konuşmalarında da türban konusuna özel vurgu yapmaya başladı. Ağar, propaganda konuşmalarında AKP’ye, “2002 seçimlerinde bas bas bağırıyordunuz, başörtüsü diye, şimdi seçim beyannamenize yazamıyorsunuz” diyerek yükleniyor.

Ağar başkanlığında önceki gün toplanan DP Başkanlık Divanı toplantısında, üyeler seçim bölgelerinde en çok Cumhurbaşkanlığı seçimi oylamalarına katılmamaları nedeniyle eleştiri aldıklarını belirterek, AKP’nin özellikle kırsal kesimde tüm seçim propagandasını bunun üzerine oturttuğunu dile getirdiler.

“Farklı açılım şart”

Başkanlık Divanı üyeleri, AKP’nin 2002 seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de “mağduriyet” üzerinden oy toplamaya çalıştığını ifade eden ve bu startejinin de vatandaş üzerinde etkili olduğu gözlemini aktardı. Toplantıda yapılan bu değerlendirmelerin ardından, AKP’ye karşı “üniversitede türban serbestisi” kozunun kullanılması fikri ortaya atıldı. Bunun için de yazımı tamamlanan ve 1 Temmuz’da kamuoyuna açıklanması planlanan 101 safyalık “Çare var” adlı seçim beyannamesine bu yönde bir ifade eklenmesi görüşü benimsendi.

aktifhaber



Bu haber 230 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs