En Sıcak Konular

Erdoğan İran'a geçince lobi yaygarayı kopardı

30 Mart 2012 09:36 tsi
Haftalardır suskun faiz lobisi Başbakan'ın İran ziyareti ile atağa kalktı. S&P ve Mood'y's'in aniden karamsar rapor yayımlamasını Economist'in takip etmesi bekleniyor

Haftalardır suskun kalan faiz lobisi Başbakan'ın İran ziyareti ile yeniden atağa kalktı. Pazartesi S&P dün de Mood'y's aniden karamsar rapor yayımladı. Rotschild Ailesi'nin gazetesi FT, hükümeti topa tuttu. Lobinin diğer yayın organı The Economist'in Türkiye hakkında ne yazacağı merak konusu

Haftalardır suskun kalan faiz lobisi Başbakan'ın İran ziyareti ile yeniden atağa kalktı. Pazartesi S&P dün de Mood'y's aniden karamsar rapor yayımladı.

Rotschild Ailesi'nin gazetesi FT, hükümeti topa tuttu. Lobinin diğer yayın organı The Economist'in Türkiye hakkında ne yazacağı merak konusu Ocaktaki atağın ardından Türkiye'ye medya ve ekonomik kuruluşlar üzerinden yaptığı saldırıyı hafifleten lobi yeniden düğmeye bastı.

Pazartesi günü kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poor's (S&P), dün de Moody's hiç beklenmedik ve gereksiz biçimde Türkiye raporu açıklayarak karamsar uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin notunu haksız yere İzlanda ve Tunus'un altında tutan kredi derecelendirme kuruluşlarıyla beraber İsrail'deki aşırı radikal siyonist yönetimin en büyük destekçilerinden Rothschild ailesinin kontrolünde bulunan Financial Times gazetesi de dün bir tam sayfa Türkiye analizi yaparak Başbakan Erdoğan ve Türk hükümetini topa tuttu.

Şimdi aynı ailenin diğer bir yayın organı The Economist dergisinden de benzer bir hamle beklentisi doğdu. Türkiye'nin düşük faiz verme isteğine karşı savaş açan ve Türk Hükümeti'nin İsrail'e eleştirilerine karşı tavır alan lobinin yaptığı son atağın Erdoğan'ın İran ziyareti sırasında olması ise dikkat çekti.

Siyasi uzmanlar uzun süredir, Türkiye'nin bölgedeki Sünniler'in lideri olarak Şii mezhebinin ağırlıkta olduğu İran'a karşı tavır alması konusunda ABD ve Yahudi lobisi tarafından el altından baskı altında tutulduğunu vurguluyor.

ZAMANLAMA İLGİNÇ

Erdoğan'ın İran ziyaretine başlayacağı sırada ilk atak S&P'den geldi. S&P raporunda "Dış tasarruflara bağımlılık Türkiye'yi şoklara açık hale getiriyor. İç kredi büyümesi gelecekte kredi kayıplarına yol açabilir. Riskten kaçınma yabancı yatırımcıları ve bankaları kaçırabilir.

Bu da yabancı sermaye çıkışıyla sonuçlanabilir. Dış şoklar TL'nin hızla değer kaybetmesine neden olacak. Enflasyon artacak ve borçlanma maliyetlerinde olumsuz etkiler olacak" denildi.

MOODY'S VE S&P AYNI KAYNAKTAN

Dün bir diğer ABD'li kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye ile ilgili bir rapor yayımladı ve "Kredi notunun yükselmesi için Türkiye'nin iç ve dış dengesizliklerde büyümeyi tersine çevirecek ihtiyatlı mali ve parasal politikalar izlemesi gerek.

Türkiye'nin iç ve dış dengesizliklerinin yüksek seviyede kalmayı sürdürmesi halinde 'pozitif' kredi not görünümü ve 'Ba2' olan kredi notu üzerinde daha fazla aşığı yönlü baskı oluşacak" iddiasında bulundu.

Her ikisi de ABD merkezli olan S&P ve Moody's'in patronları ise dikkat çekici. SABAH iki şirketin sermayedarının da Yahudi lobisine yakın aynı işadamlarından oluştuğunu yazmıştı.

GÖZLER ŞİMDİ DE THE ECONOMİST'TE

Uluslararası Yahudi lobisinin ve siyonizmin kurucusu Rotschild ailesinin kontrolündeki ünlü ekonomi gazetesi Financial Times da "Erdoğan'ın Türkiye'si: Daha acımasız bir yönetim" başlığıyla bir makale yayımladı.

Erdoğan'ın, iktidardaki üçüncü dönemi için "daha acımasız" yorumunu yapan gazete "Toplanan otoritarizm havasıyla birlikte birçokları ilk kibir esintilerini görüyor" diye yazdı.

Şimdi de gözler yine Rotschild ailesinin ortağı olduğu The Economist'e çevrildi. Özellikle seçim ve referandum döneminde hükümete karşı haberleriyle dikkat çeken, hatta 'CHP'ye oy verin' çağrısı yapan The Economist'in yeni sayısı bugün çıkıyor. Derginin benzer bir strateji izleyip izlemeyeceği merak ediliyor.


Sabah

Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,477 µs