En Sıcak Konular

DP'nin seçim vaadi: Askere giden SSK'lı olacak

28 Haziran 2007 10:02 tsi
Mazotun 1 YTL'ye inmesi ve ÖSS'nin kaldırılması gibi kamuoyunun gündemine yerleşen seçim vaatleri tartışmasına Demokrat Parti de (DP) katılıyor.

 Mehmet Ağar, seçim beyannamesini önümüzdeki günlerde açıklayacak.
 
Yakında seçim beyannamesini açıklayacak olan DP, kadınlar, çocuklar, çiftçiler ve askerlik çağındaki gençlerle ilgili çarpıcı vaatlerde bulunuyor. DP, askere gidecek gençlere bir sürpriz hazırladı. Buna göre, erkekler askerliğe başladığı ilk gün sigorta kapsamına alınacak.

AK Parti, CHP ve MHP'den sonra DP de seçim beyanamesini açıklayacak. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın hafta başında açıklaması beklenen seçim beyannamesi 'Çare Var' başlığını taşıyor. Zaman'ın ulaştığı bilgilere göre, beyannamede farklı kesimlere yönelik değişik vaatler yer alıyor. Çocuklara ayrılan 'özel' bölümde, yeni doğan her çocuğa nüfus cüzdanı ile birlikte ücretsiz tedavi olmasına imkân sağlayan sağlık kartı verileceği belirtiliyor. DP'nin halka taahhütleri arasında şu başlıklar yer alıyor: "Siyasi partilerdeki delege sistemi değiştirilecek. Parti genel başkanları bile kayıtlı üyelerin oyuyla belirlenecek. KDV, yüzde 18'den ortalama yüzde 8'e indirilecek. Zorunlu ihtiyaçlar dışındaki tüketim malzemeleri için Lüks Tüketim Vergisi alınacak. Mazot, gübre, tohumluk gibi tarımsal girdilerde beş yıl süreyle vergiler sıfırlanacak."

DP, iktidara geldiği takdirde IMF ve Avrupa Birliği'ne (AB) ilişkin radikal tavır takınacağı sözünü de veriyor. Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, IMF ile ilişkileri koparacaklarını söylüyor. Milli bir ekonomi programı hazırlayacaklarını ifade eden Erhan, "IMF ile stand-by yapmayacağız. IMF'ye bay bay diyeceğiz. IMF ile iflah olan ülke yok." diyor. AB ile 'ucu açık' müzakere sürecini asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Çağrı Erhan, "Böyle bir müzakere belgesini yırtıp atarız." diyor. Erhan'ın verdiği bilgilere göre, DP'nin seçim beyannamesinde AB'nin amaç olmadığı vurgulanacak. DP, Ortak Yaşam Alanı (OYA) Projesi de denilen Benelüxs modeline ağırlık verecek. Bu model çerçevesinde komşularımız Suriye, İran, Azerbaycan, Irak'ın yanı sıra Ermenistan ile de ilişkiler geliştirilecek. Ermenistan ile diplomatik ilişki yeniden kurulacak.
 
zaman



Bu haber 204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs