En Sıcak Konular

Profesyonel orduya tam destek!

28 Haziran 2007 09:41 tsi
Profesyonel orduya tam destek! "Ordumuzun attığı bu güzel adımda, geleceği iyi gören modern komutanlarımıza iyi destek vermeliyiz. Bu meseleyi her boyutuyla iyi tartışmalıyız." Serdar Turgut'un yazısı...

Serdar Turgut'un yazısı:

Değişime destek

Genelkurmay Başkanlığı ülke sorunları hakkında rasyonel düşünmeye çalışan her insanın beklediği açıklamayı yaptı ve ordunun komando tugaylarının profesyonelleştirileceğini bildirdi.

Bu adımın atılması çok hayırlıdır ve bir an önce ordunun tümüne yayılması gerekir

Askerin değişen koşullar hakkında iyi değerlendirme yapıp, buna uygun davranışa girme becerisi hayli yüksek. Bu zaten biliniyor. Ayrıca askerler dünyanın değişimini en yakından izleyip çeşitli konular hakkında dosya tutmakta hayli titiz. Bu da bir gerçek. Bu nedenle Türk insanının en güvendiği kurumların başında ordunun gelmesi şaşırtıcı değil.

Türk ordusu bu güvenden, destekten beslenir. O yüzden, Mehmetçiğin eğitilmeden doğuya gönderildiği iddiaları askerleri hayli üzdü ve kızdırdı. Sadece bu nedenle Genelkurmay, Eğirdir Komando Okulu’nun kapılarını basına açtı. Arkadaşlarımız iki gündür yapılan eğitimleri tüm boyutuyla izliyor. Biz bu kuruma çok önem verdiğimizden dolayı orada Ankara Temsilcimiz İsmail Küçükkaya bulunuyor.

TERÖRLE MÜCADELE ÖNEMLİ

Dün arkadaşlar ayrılmadan önce Genelkurmay Başkanı ülke sorunları hakkında rasyonel düşünmeye çalışan her insanın beklediği açıklamayı yaptı ve ordunun komando tugaylarının profesyonelleştirileceğini bildirdi.

Bu adımın atılması çok hayırlıdır ve bir an önce ordunun tümüne yayılması gerekir. Savaşların değişen niteliğinden dolayı kalabalık ordu bulundurma artık bir güç unsuru değil aksine bir handikap olarak görülüyor.

Bu nedenle daha az sayıda profesyonel askere geçmek, Türk ordusunun modernleşmesi sonucunu doğuracaktır.

Bunun yanı sıra bu adımın atılması için, bizim çok daha önemli başka nedenlerimiz var. Bunlardan başta geleni terörle mücadeledir. Türkiye terörle bir müddet daha yaşamak zorunda. O nedenle terörün gündelik yaşamımızı fazla etkilemeden, sorunlarla mücadele iş bölümünün profesyonel askere devredilmesi globalleşen dünyaya uygun modern bir adımdır.

Terörle mücadele de bir yönetim meselesidir ve bir sorunun yönetimi en iyi şekilde profesyonel insanlarla yapılır. Terörle mücadele etmiş İngiltere’de de, Almanya’da da, İtalya’da da bu böyle yapılmış ve o ülkeler gündelik yaşamlarını teslim etmeden terörü bir manegement sorunu olarak çözmüşlerdir.

PROFESYONEL ORDU

Tabii ki profesyonel olsa da şehidimizin acısı azalmaz. Ama bir gün evinden nişanlısı ve anne-babası tarafından zorunlu askerliğe yollanmış bir gencin şehit oldu haberinin gelmesiyle, bir yaşam stili olarak askerliği seçen, olabilecek riskleri bilip göze alan ve yaptığı işi meslek olarak görüp para kazanan bir askerin şehit oldu haberinin gelmesi farklı algılanacaktır toplumda.

Dediğim gibi biz şehitler arasında ayrım yapmayız. Gayet tabii ki hepsi evladımızdır ama profesyonel orduya sahip her gelişmiş ülkede şehitlerin algılanma biçimi farklı olmuştur. Bu da Türkiye’nin ihtiyacı olan şeydir.

Tüm bunların ötesinde profesyonel ordu, zorunlu askerlik yapanlardan daha iyi savaşmaktadır. Çünkü ülke sevgisine bir de profesyonel iddialar da eklenmektedir.

Ordumuzun attığı bu güzel adımda, geleceği iyi gören modern komutanlarımıza iyi destek vermeliyiz. Bu meseleyi her boyutuyla iyi tartışmalıyız.

Akşam



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs