En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Taraf olmakta kararlıyız

29 Mart 2012 16:37 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı ve ilk duruşması 4 Nisan'da başlayacak 12 Eylül Davası'na müdahil olacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Üyesi ülkelerde görev yapan gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya gelerek, gazetecilerin başta AB – Türkiye ilişkileri olmak üzere güncel konularla ilgili sorularını yanıtladı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, toplantıda, Türkiye’deki tüm konuların gündeme geldiğini ifade ederek, “Tutuklu gazeteciler, tutuklu milletvekilleri, AKP’nin gizli gündeminin olu olmadığı, 4+4+4’ün neyi getirdiği ve CHP’nin buna neden karşı çıktığı, AB süreci, Suriye konusu, Türkiye’nin dış politikası, ekonomide gelinen nokta, bütün bunlar soruldu, ben de yanıtladım Cumhuriyet Halk Partisi Lideri olarak” dedi.

“BATIDA TÜRKİYE’DE SAĞLIKLI BİR DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YÖNÜNDE GÜÇLÜ BİR DAMAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI”

Kılıçdaroğlu, KESK üyelerinin 4+4+4 eğitim modelini protesto etmek üzere Ankara’da iki gündür sürdürdüğü eylemlerinin hatırlatılarak, “Polisin her an müdahalesi söz konusu, bununla ilgili nasıl bir değerlendirmeniz olacak?” yönündeki soru üzerine, “Türkiye’de demokrasi yok. Anayasa diyor ki; ‘toplantı, gösteri kısıtlanamaz', izin almadan insanlar toplantı ve gösteride bulunabilirler. Bu nasıl bir sistem? Kişiler parlamentoda görüşülen bir yasa dolayısıyla düşüncelerini aktarıyorlar.

Bir araya gelecekler, slogan atacaklar, kimseyi dövmeyecekler, şiddet uygulamayacaklar, taş atmayacaklar, bomba atmayacaklar, düşüncelerini söyleyecekler. AKP diyor ki ‘Hayır sen düşünceni söyleyemezsin’, ben söylemek istiyorum, ‘o zaman cop ve şiddet uygularım’. Üstelik bunlar orantılı da değil, orantısız bir şiddet. Demokrasi konusunda duyulan kaygıyı sadece arttırır bu şiddet. Batıda da artık Türkiye’de demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin olmadığı yönünde güçlü bir akım oluşmaya başladı, güçlü bir damar ortaya çıkmaya başladı. AKP’nin şiddeti aslında bu damarı besliyor. Maalesef üzülerek bunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

"BİZ TARAF OLMAYACAĞIZ DA KİM OLACAK"

Kılıçdaroğlu, CHP’nin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanacağı ve ilk duruşması 4 Nisan’da başlayacak 12 Eylül Davası’na müdahil olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de, “Mağdur olan biziz. Partimiz kapatıldı. Genel Başkanlarımız hapse atıldı. Mal varlıklarımıza el kondu. Biz taraf olmayıp da kim olacak. Taraf olacağız tabii. Hakkımızı arayacağız ama bunun nasıl bir sonuç doğuracağını bilmiyorum. Yargı buna karar verecek ama biz taraf olmakta kararlıyız. Çünkü bu düzeni yaratan, AKP’yi bu milletin başına bela edenin de 12 Eylül rejimi olduğunu kimse unutmasın. Gerçek bu. Bunun da hesabını soracağız” dedi.

Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs