En Sıcak Konular

Hürriyet, Hürriyete mi kavuşuyor?

29 Mart 2012 14:46 tsi
Hürriyet, Hürriyete mi kavuşuyor? Daha önce genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün görevine son veren yönetim, şimdi de Oktay Ekşi’nin oğlu başta olmak üzere “Eski Hürriyet” geleneğini devam ettiren isimlerle yollarını ayırmaya başladı.

Basının Amiral gemisi olan Hürriyet Gazetesi’nde yaşanan gelişmeler, gazetenin gemi mürettebatı ve rotasını değiştirerek yola devam edeceğini gösteriyor. Daha önce genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün görevine son veren yönetim, şimdi de Oktay Ekşi’nin oğlu başta olmak üzere “Eski Hürriyet” geleneğini devam ettiren isimlerle yollarını ayırmaya başladı.

Hürriyet, değişimi fiziki olarak da gerçekleştirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Önümüzdeki günlerde Hürriyet binasından Bağcılar’daki Doğan Medya Center’a taşınacak olan gazetede ilk değişim Ekonomi Servisi Müdürü Vahap Munyar’ın görevden ayrılması ile başladı. Munyar’ın Hüriyet yönetiminin başta ekonomi,yazı işleri ve ekler üzerinden 400 çalışanın işine son verilme operasyonuna sıcak bakmadığı için görevden ayrıldığı iddia edildi.

Oktay Ekşi’nin oğlu’da Hürriyet’ten gönderildi

Hürriyet gazetesi eski başyazarı ve CHP milletvekili Oktay Ekşi’nin Ankara Büro’da görev yapan oğlu Özgür Ekşi ile biri foto muhabiri, biri sekreter olmak üzere üç ismin görevine son verildi.Özgür Ekşi Hürriyet Ankara Büro’da Genelkurmay haberlerine bakıyordu. Hürriyet Gazetesi Spor Servisi'nde editör olarak görev yapan editör Ayhan Güner ile arşiv sorumlusu Güney Barış'ın gazete ile yolları ayrıldı. Hürriyet Gazetesi’nin deneyimli editörü Nurettin Oktay işten çıkartıldı.

Gazetenin yazı işlerinde gece editörlüğü görevinde bulunan Oktay’a işten çıkartıldığı tebliğ edildi. Oktay Dünya ve Milliyet gazetelerinde çalıştıktan sora 15 yıl önce Hürriyet Gazetesi’ne transfer olmuş, yıllardır gece yazı işlerinde ter dökmüştü.

Üç yazarda gidici gözüküyor

Hürriyet Gazetesi'nde tenkisat dalgasından sadece muhabir, editör ve diğer çalışanlar değil aynı zamanda 3 ünlü köşe yazarı da nasibini alacağı kulislerde iddia ediliyor. Bu isimler Özdemir İnce, Hadi Uluengin ve Rahmi Turan…Aynı zamanda şair ve yazar olanÖzdemir İnce 2000 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyor. Gazetenin yollarını ayıracağı bir diğer isim olan Hadi Uluengin ise 1991 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyor. 1989-90 yılları arasında Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten ve uzun süredir de köşe yazarlığını yapan Rahmi Turan'ın da gazetenin yollarını ayırma kararı aldığı yazarlar arasında yeraldığı öğrenildi. Gazetenin üç isimle yollarını ayırma sebebinin altında yatan temel nedenin üç ismin de köşe yazılarının okunma durumu olduğu belirtilse de, meselenin esas olarak değişim olduğu ifade ediliyor.

Hürriyet USA’da kapatıldı

ABD'de 31 yıldır faaliyette olan tek günlük Türk gazetesi Hürriyet USA, yayın hayatına kısa bir süre önce veda etti. Hürriyet USA gazetesinin kurucusu ve Hürriyet gazetesinin ABD Temsilcisi Doğan Uluç, dün gazetenin son sayısının yayınlanmasından sonra emekliye ayrıldı."Amerika'da Türk'ün Gözü, Kulağı ve Sesi" sloganıyla 1981 yılından beri ABD'deki Türk okurlarına ulaşan, 2004 yılından itibaren de New York'ta basılmaya başlanan Hürriyet USA gazetesinin internet sitesinin de yayınına son verildi. Hürriyet gazetesinde 40 yılı aşkın süredir çalışan Doğan Uluç emekliye ayrılırken, gazetenin New York Manhattan'da bulunan bürosunun da kapatıldığı bildirildi.Gazeteci Razi Canikligil, Hürriyet'in New York temsilcisi olarak görevine devam edecek.



Bu haber 1,318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,352 µs