En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta liderlerin görüşmesi sona erdi

29 Mart 2012 13:01 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a mektup yazarak, Kıbrıs konusunda çok taraflı konferans beklentisinde olduğunu belirterek, konferansta her konuyu müzakere etmeye hazır olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer'in Genel Sekreter Ban Ki-mun'a sunacağı Kıbrıs raporu öncesinde son kez bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın görüşmesi sona erdi.

Liderler, Lefkoşa ara bölgede eski havaalanının yanındaki terminal binalarında bulunan görüşme yerinden ayrılırken, liderlerin temsilcileri Kudret Özersay ve Yorgos Yakovu ve müzakere heyeti görüşmeyi sürdürüyor. BM, ayrı odalarda bulunan ekiplerle mekik diplomasisi yürütüyor. Taraflar, mülkiyet konusunda ''ortak kağıt'' hazırlama çalışacak.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bundan sonra planlanmış herhangi bir görüşmenin bulunmadığını söyledi.

Liderlerin bugünkü görüşmede mülkiyet konusunu ele almaya devam ettiklerini belirten Downer, buna ek olarak öğleden sonra, BM Genel Sekreteri'nin ayın başında hazırlamış olduğu raporla ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne vereceği brifing ve kendisinin yarın akşama kadar tamamlanması beklenen değerlendirme raporunu ele aldıklarını söyledi.

Bugünkü görüşmenin son görüşme olup olmadığı konusundaki soruya Downer, BM olarak görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını, kendisinin burada olmaması halinde BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'ın adada olacağını ifade ederek, ''Liderlerin görüşmesi onlara kalmış bir meseledir, süreç Kıbrıslılar tarafından Kıbrıslılar için yürütülen bir süreçtir'' dedi.

Downer, başka bir soruya karşılık, bundan sonra planlanmış herhangi bir görüşmenin bulunmadığını, fakat liderlerin talep etmesi halinde görüşmeye ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban'a gönderdiği mektupta, Kıbrıs konusunda dörtlü veya beşli konferans yapılması beklentisinde olduğunu belirterek, çok taraflı konferans toplanması halinde çapraz oy da dahil her konuyu müzakere etmeye hazır olduğunu bildirdi.

aa

Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs