En Sıcak Konular

'At gözlüğüyle bakanlara tokat oldu'

29 Mart 2012 12:48 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AP Genel Kurulu'nda AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin konuşmasını yorumladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AP Genel Kurulu'nda AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin Türkiye raporunun tartışıldığı sırada yaptığı konuşmanın, Türkiye'ye at gözlüğüyle bakanlara güzel bir tokat olduğunu ifade etti.

Bağış, AA'ya yaptığı açıklamada, Hükümetin reform hızı ve kararlılığının Türkiye'nin AB içerisindeki dostlarını da güçlendirmeye devam ettiğini belirtti.

Müzakerelerde diklenmeden dik duran Türkiye'nin, ileri demokrasi yolunda attığı adımlarla Avrupa'da Türkiye'nin AB üyeliğini savunan dostlarının da başını dik tuttuğunu vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:

"AP Genel Kurulu'nda Genişlemeden Sorumlu Komiser Sayın Füle'nin Türkiye raporunun tartışıldığı sırada yaptığı konuşma da Türkiye'ye at gözlüğüyle bakanlara güzel bir tokat olmuştur. Sayın Füle, cesaretle ve vizyoner duruşuyla gözleri olup görmeyenlere, kulakları olup duymayanlara, dilleri olup gerçekleri dile getirmeyenlere Parlamento Genel Kurulu'nda güzel bir ders vermiştir. Türkiye'nin reform kararlılığını görmeyen herkesin bu konuşmayı dikkatle okuması gerekir. Türkiye'de de özellikle olgun demokrasi konusunda muhalefet partilerimizin bu konuşmayı okumaları gerekir."

Türkiye'nin olgun demokrasiye ulaşması gereğini en baştan beri kendilerinin söylediğine dikkati çeken Bağış, ileri demokrasinin, olgun demokrasi olduğunu, olgun demokrasinin de olgun katılımcılar gerektirdiğini belirtti. Olgun demokrasi konusundaki benzer şeyleri kendilerinin devamlı olarak söylediğini vurgulayan Bağış, şöyle konuştu:

"Türkiye'de olgunluk konusunda, Sayın Füle'nin deyişiyle tabii ki 'azınlık görüşlerinin' de savunulması gerekiyor. Buna katılıyoruz. Ancak azınlık dediği muhalefetin de olgunluk sınavından geçmesi gerekiyor. Olgunluğun olduğu yerde provokasyonlara, millet iradesini gölgelemeye yer yoktur. Muhalefet ne zaman olgunluğa geçerse o zaman demokratik ortam daha da yükselecektir. Muhalefetin, 'bağırıp çağırmak' veya 'beyaza siyah demek' olduğu gibi yanlış bir zihniyet var. Parlamento kürsüsünü işgal etmek, bağırıp çağırmak olgunluk değildir. AB standartlarına karşı çıkmak, milletimizin AB standartlarında eğitim almasına karşı gelmek olgunluk değildir. Bunlar TBMM'nin ve demokratik mekanizmanın tahrip edilmesini amaçlayan umutsuz hareketlerdir. Demokratik mekanizmayı, parlamentoyu tahrip eden muhalefete ben de olgunluk çağrısı yapıyorum."


AA

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs