En Sıcak Konular

AK Partili Çelik: İftiraya başladılar

29 Mart 2012 12:22 tsi
AK Partili Çelik: İftiraya başladılar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, halk iradesi ile iktidara gelemeyenlerin iftiraya başladıklarını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu isim vermeden eleştiren Çelik, "Tandoğan Meydanı’nda Başbakanımıza ağza alınmayacak laflar etti. Diktatör diyorsunuz her hafta Başbakan’a. Dünyanın hiçbir yerinde diktatörlerin yüzüne karşı diktatör denilebilir mi? Denilemez, korkarlar, başlarına ne geleceğine bilirler." ifadesini kullandı. Çelik, akreditasyon uygulamasının Genelkurmay’ın ayıbı olduğuna da dikkat çekerek, uygulamanın kaldırılması konusunda çağrıda bulundu.
 
TV8'de Erkan tan'ın konuğu olan Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Kılıçdaroğlu’nun bize ve partimize söylediklerini tekrarlayıp ağzımı kirletmeyeceğim" diyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Tandoğan Meydanı’nda Başbakanımıza ağza alınmayacak laflar etti. Diktatör diyorsunuz her hafta Başbakan’a. Dünyanın hiçbir yerinde diktatörlerin yüzüne karşı diktatör denilebilir mi? Denilemez, korkarlar, başlarına ne geleceğini bilirler. Ne zaman ki halk iradesi ile iktidara gelemediler iftiraya başladılar. Fikir etmeyenler küfür ederler, bize küfür ediyorlar. Kılıçdaroğlu’nun dili sokak dilidir. Kılıçdaroğlu seviyeyi indirmemiş, çukurlaştırmıştır. Şamil Tayyar bir tweet attı diye Meclis’i birbirine katıyorsunuz. Bu ilk defa söylenen bir şey değil ki? Onun bize ve partimize söylediklerini tekrar söyleyip ağzımı kirletmeyeceğim. Grup toplantıları TBMM’de yapılır. Nerede görülmüş dışarıda miting gibi grup toplantısı yapıldığı?”
 
Milletin, 'CHP’nin özgeçmişi ile bir şey olmaz' dediğini savunan Çelik, “Kılıçdaroğlu 'CHP’nin özgeçmişi ile iftihar ediyorum' dedi. Ben de siz 62 yıldır halka müracaat ediyorsunuz. Bu özgeçmiş ile halk bakıyor, mülakata da alıyor, bu özgeçmiş ile sizden bir şey olmaz diyor ve iktidar yapmıyor.” şeklinde konuştu.
 
YENİ SİSTEMLE ÇOCUKLAR YETENEKLERİNE YÖNLENDİRİLECEK ŞEKİLDE YETİŞTİRİLECEK
 
İmam hatiplerin orta kısmından ziyade meslek eğitimine şu anda yönlendirme yapılmadığını hatırlatan Çelik, "Yeni sistem ile yeteneklerine yönlendirilecek şekilde yetiştirilecek çocuklar. Tabii ki temel dersler devam edecek, ama çocuklar becerisi olduğu yöne yöneltilecek. Bir taraftan da imam hatibe gitme isteği olan çocuğa Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersi verilsin. Şu anki sistem, çocuğunu imam hatibe gönderen memurunu fişledi. 1997’de Türkiye bölünmüş müydü, 28 Şubat değiştirmeden önce sistemi. Liselerde din dersini seçmeli koyalım imam hatibe ihtiyaç azalacaktır.” diye konuştu.
 
Zorunlu eğitim konusunda hükümetin elini değil, gövdesini taşın altına koyduğunu vurgulayan Çelik, "Bizim kız çocuklarının okuma oranın artırdığımızı CHP kabul etmiyordu. Şimdi Meclis’te yapılan müzakerelerde bunu kabul ediyorlar. Bizim başarılarımızı kabul etmiyorlardı, şimdi belge olarak sunuyorlar. Küçük gelinler artacak diyenler hangi gerekçe ile bunu söylüyorlar? Herkes zorunlu okuyacak. AB bir karar aldı, 2020 yılında AB ülkelerinin bütün vatandaşlarının yüzde 85’i lise mezunu olacak. Bizim nüfusumuzun yüzde 28’i lise mezunu şu anda. Ne zaman o kriterlere ulaştıracağız nüfusumuzu? Liseyi zorunlu eğitim yapmakla hükümet elini değil gövdesini taşın altına koymuştur.” açıklamasında bulundu.
 
“AKREDİTASYON GENELKURMAY’IN AYIBIDIR!”
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın uyguladığı akreditasyon uygulaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, “Akreditasyon uygulaması Genelkurmay’ın ayıbıdır. Buradan Necdet Paşa’ya çağrıda bulunuyorum. Böyle bir demokratik ülkede bu uygulama olamaz. Umumi toplantıda gazeteci seçmek olmaz. Biz İstanbul’da medya toplantısı yaptık, ben oraya her gazeteyi çağırdım. Gelen geldi, gelmeyen gelmedi. İsteğe bırakılmalıydı.” dedi.

cihan


Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,854 µs