En Sıcak Konular

Moody's'tan Türk ekonomisine övgü

29 Mart 2012 11:59 tsi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ''Türkiye'nin ekonomik gücünün, benzer not seviyesindeki ülkelere göre ılımlı-yüksek'' olduğunu bildirdi.

Moody's'in Türkiye'ye ilişkin yayınladığı değerlendirmede, kredi notunda herhangi bir değişiklik yer almadı.

Kuruluş, Türkiye'nin ''Ba2'' olan borçlanma notunun, kamu finansmanının küresel kriz sırasında gösterdiği direnci yansıttığını belirterek, ''Türkiye'nin ekonomik gücünün benzer not seviyesindeki ülkelere göre ılımlı-yüksek'' olduğunu vurguladı.

Geniş ölçekli ekonomi ve bu ekonominin çeşitliliğinin Türkiye'de kişi başına gelir seviyesini benzerlerinin üzerine çıkardığına dikkati çeken Moody's, Türkiye'nin küresel ekonomiye olan entegrasyonu arttıkça güçlü ekonomik büyümesini büyük ihtimalle önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğini belirtti.

Kuruluş, Türkiye'nin finansal, politik ve ekonomik kırılganlıklara karşı direncinin son yıllarda arttığını vurguladı, ancak dış dengesizliklere de dikkati çekti.

Moody's, kredi notunun yükselmesi için Türkiye'nin iç ve dış dengesizliklerde büyümeyi tersine çevirecek ihtiyatlı mali ve parasal politikalar izlemesi gerektiğini ifade ederek, ödemeler dengesindeki şoklara karşı direncini geliştirecek döviz rezervleri gibi tamponlarını artırmasının da kredi notu üzerinde pozitif etki yapacağının altını çizdi.

Türkiye'nin iç ve dış dengesizliklerinin yüksek seviyede kalmayı sürdürmesi halinde ise ''pozitif'' kredi not görünümü ve ''Ba2'' olan kredi notu üzerinde daha fazla aşığı yönlü baskı oluşacağına işaret eden Moody's, uluslararası ekonomik ortamın giderek daha zorlu hale geldiğini ve politik hata marjının son yıllara göre daha da azaldığını kaydetti.

zaman



 

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,322 µs