En Sıcak Konular

'Balyoz Planı' davasında 88. duruşma

29 Mart 2012 11:52 tsi
250'si tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının 88'nci duruşması başladı.

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanları emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının 88'nci duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 185 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 2 sanık katıldı.

Sadece 4 avukatın hazır bulunduğu duruşmada, daha önce mahkeme heyetini protesto etmek amacıyla duruşmaya katılmayacaklarını açıklayan diğer sanık avukatları gelmedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Albay Aydın Sezenoğlu ve bazı sanıkların avukatı Ali Sezenoğlu, dosya kapsamında çok sayıda rapor bulunduğunu ve iddia makamının sadece emniyetin raporlarını referans aldığını belirterek, savcılığın, birçok bilirkişi ve kurul tarafından hazırlanmış raporları, manipülatif olduğu gerekçesiyle yargılama için referans almadığını söyledi.

Bilirkişilerin yaptıkları iş gereği tarafsız olduklarını ifade eden Sezenoğlu, dava konusu 5 numaralı hard disk ile 11, 16 ve 17 numaralı CD'lerin imajlarını, incelemesi için Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki bilirkişi listesinde yer alan bilirkişilerden Tevfik Koray Peksever'e verdiklerini, Peksever'in de bu konuda bir rapor hazırladığını kaydetti.

Sezenoğlu, söz konusu raporda, ''CD ve hard disk imajlarının, CMK ve Elektronik İmza Kanunu'nun delil usullerine uyularak alınmadığı, CD imajlarının bilimsellikten uzak oluşturulduğu için delil sayılamayacağı ve 5 numaralı hard diskte virüs bulunduğu ve CD'lerin de 2003 yılında var olmayan teknolojileri taşıdığı'' tespitinin yer aldığını belirtti.

Bu rapora itibar edilmesini isteyen Sezenoğlu, Peksever'in tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

-Emekli Orgeneral Çetin Doğan-

Tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Çetin Doğan da söz alarak, 5 numaraları hard diskin analizini içeren yeni bir belge sunacağını belirterek, ''Bu belgenin tek cümlesini dikkatinize sunacağım, '8 Nisan 2003'den önce yazıldığı iddia edilen 120 dosya ve klasör, kesin tarih olarak 15 Temmuz 2009'da oluşturulmuş' Bilirkişi getirip inceletin'' dedi.

Doğan'ın bahsettiği raporun ABD'nin ''Arsenal Adli Bilişim ve Danışmanlık Kurulu''ndan bu sabah saatlerinde alınan ve dava konusu 5 numaralı hard diskle ilgili 2. bilirkişi raporu olduğu öğrenildi.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Albay Abdurrahman Başbuğ'un dijital belgelere ilişkin teknik analiz raporunu sunmasıyla devam ediyor.

aa


Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs