En Sıcak Konular

Merah'ın babası dava açıyor

29 Mart 2012 09:53 tsi
Muhammed Merah'ın babası, oğlunu operasyonda öldüren polisleri dava ediyor.

Fransa'nın güneyindeki silahlı saldırılarda üçü çocuk toplam yedi kişiyi öldüren Muhammed Merah'ın babası, oğlunu operasyonda öldüren polisleri dava ediyor.

Fransız medyasının haberine göre, oğlu özel kuvvet polisleri tarafından kaldığı evde kuşatılan baba, Muhammed Merah'ın sağ yakalanabileceğini savunuyor.

Davayı açması için Cezayirli bir avukat tutan baba Muhammed Benalal Merah, operasyon sırasında bayıltıcı gaz kullanılmamış olmasını da eleştiriyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, dava açılacağı haberleri üzerine yaptığı açıklamada, "Eğer böyle bir canavarın babası olsaydım, utanıp çenemi kapardım" şeklinde konuştu.

Kuşatma operasyonuMerah'a karşı yapılan operasyonun başında ve sonunda toplam dört polis yaralanmıştı.

Ev içindeki hareketliliği özel kameralarla izleyen komandolar, Merah'ın uzun süre sabit kalması üzerine eve girmiş ancak banyoda bekleyen militanın ateşi altına kalmışlardı.

32 saat sürdüğü belirtilen operasyon sırasında, Merah'ın iradesini kırmak için birinci kattaki apartman dairesinin bazı pencereleri ve duvarları havaya uçurulmuştu.

Bu arada, Fransız ve İtalyan medyasında çıkan haberlerde Merah'ın polis muhbiri olabileceği ve kontrollerden bu sayede kurtulabildiği belirtiliyor.

Bu durum için gösterilen kanıtlar arasında, Merah'ın kuşatma altında, bir terörle mücadele polisinin ismini vererek onunla konuşmak istemesi ve bu polise gönderdiği mesajlarda, tanışık olduklarını ima eden ifadeler kullanması bulunuyor.

Muhbir iddiasıAilesi Cezayir asıllı olan Muhammed Merah bir hafta içinde, üçü Müslüman kökenli asker, üçü Yahudi çocuk ve biri Yahudi öğretmen olmak üzere yedi kişiyi öldürmüştü.

Merah'ın Pakistan ve Afganistan'da gidip gelmesi ardından Fransız polisi tarafından sorgulandığı ve muhbir olmayı kabul ettiği iddia ediliyor.

Polis Muhammed Merah'ın el-Kaide militanı olduğunu kabul ettiğini söylüyor.

Merah'ın üvey kardeşi Raşid Merah ise, 23 yaşındaki eylemci kardeşinin, el Kaide ile ilişkisi olmadığını Fransız istihbarat örgütünün oyununa geldiğini söylüyor.

Merah'ın babasının avukatı Zahia Muhtari, AFP haber ajansına verdiği demeçte, Fransa ile Cezayir arasındaki özel anlaşma sayesinde, Cezayirli avukatların Fransa'daki davalara bakabildiğini de söyledi.


Merah'ın ailesi oğullarını Cezayir'de gömmek isterken, Cezayir hükümeti ise henüz bu isteğe bir yanıt vermedi.


BBC Türkçe



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs