En Sıcak Konular

Merkez sağda fırtına bekleniyor

28 Haziran 2007 09:07 tsi
Merkez sağda fırtına bekleniyor Merkez sağ, seçim sonrası yeni oluşumlara gebe. Ağar muhalifleri, Çiller alternatifini gündeme getirmeye hazırlanıyor. Bu arada Yılmaz sağın liderliğine talip oluyor. Mehmet Ağar'ın bu iddialara karşı nasıl politika geliştireceği ise soru işareti.

Birleşme ve ittifak arayışlarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ANAP’ın seçim dışı kalması, DP’de ise parti içi sancıların bir türlü giderilememesi, merkez sağda, şimdiden bir sonraki seçimlere yönelik yeni parti, oluşum ve kan değişikliği arayışlarını gündeme getirdi. DP içindeki Mehmet Ağar muhalifleri, seçimde baraj altında kalınması durumunda Tansu Çiller’i partinin başına geçirmek için kulis çalışmalarına hız verecek.

Yılmaz faktörü
Seçim bölgesi Rize’de çalışmalarını sürdüren Yılmaz, merkez sağı birleştirme misyonunu seçim sonrası da sürdüreceği ve bunun için gerekirse yeni parti oluşumuna da gidebileceğine ilişkin mesajlarını sürdürüyor. Yılmaz dün Hemşin ilçesini ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 22 Temmuz’un ardından 4 yıldan daha kısa bir süre içinde seçimin yeniden Türkiye gündemine geleceğini savundu. Küçük ve şahsi hesaplar yüzünden DP ile ANAP arasındaki birleşmenin gerçekleşmediğini ileri süren Yılmaz, “Burada herkesin seçimlerden sonra, kendi kişisel hesaplarını aşan şekilde bu harekete katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu uzlaşmayı sağlamaya çalışacağım. Merkez sağda hesaplar yeniden yapılacak” dedi.

Çiller’e dön baskısı
Başarısız birleşme ve ittifak arayışlarının ardından liste depremi yaşayan DP’de ise moraller bozuk. Genel Merkez yönetiminde yer alan bazı isimlerin dahi seçimlerde baraj endişesini dillendirdikleri partide, bu durum Ağar muhaliflerinin, eski Genel Başkan Tansu Çiller’e yönelik seçim kararı alınmadan önce başlattıkları “Geri dön, başımıza geç” baskısını daha da yoğunlaştırdı.

Ancak muhalifler, Çiller’in de uyarısı doğrultusunda, 22 Temmuz öncesinde açıktan çalışma yürütülmememesi, kamuoyuna açıklama yapılmaması kararı da aldılar. VATAN’a konuşan muhalif DP’liler “DP’de seçimden sonra kılıçlar çekilecek” dedi.

Özal parti kuruyor
Merkez sağda seçim arifesi yeni bir parti kuruluşu da gündemde. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu ve eski milletvekili Ahmet Özal, yeni bir parti kurmak için yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Özal’ın aralarında eski bakanlar, eski milletvekilleri, eski dekanlar ve üst düzey eski bürokratların da bulunduğu bir ekiple kuruluş çalışmalarını tamamladığı, ismini ve amblemini ise sır gibi sakladığı yeni patrosunun kurmay kadrosunu ve programını Temmuz ayı içinde kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Vatan



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs