En Sıcak Konular

Medvedev: Kedim kaybolmadı

28 Mart 2012 21:13 tsi
Rus basını, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in Dorofey isimli sevimli kedisinin Moskova’ya yakın Gorki devlet rezidansından kaybolduğunu iddia etti.

Haberin tüm basında geniş şekilde yer alması üzerine Medvedev ilerleyen saatlerde iddiaları yalanladı.
 
İddiayı ilk duyuran Sobesednik gazetesi, Rusya liderinin kedisi için Gorki ve çevre bölgedeki tüm güvenlik görevlileri ve ayrıca gönüllü vatandaşların seferber edildiğini öne sürdü.
 
Haberde, “Güzergah üzerindeki direklerde Dorofey’in fotoğrafları asılmış bulunuyor. Gerçi resimli ilanda kedinin sahibinin ismi de bulunmuyor.” iddiaları yer aldı. Olayı yorumlayan Eho Moskvı radyosu Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Vladimir Varfolomeyev, “Galiba polisin başka işi gücü yok.” eleştirisi getirdi.
 
Güvenlik görevlilerinin Medvedev’in kedisini aramalarına bir eleştiri de Moskova Polisi Sendikalar Birliği Koordinasyon Başkanı Mihail Paşkin’den geldi. Paşkin, “Hayvana yazık tabii ki, ama güvenlik görevlilerinin asıl görevini yapması yerine bu işle uğraşmaları kabul edilemez bir durum. Eminim ki Medvedev böyle bir arama isteğinde bulunmadı. Sadece kaybolduğuna üzülmüş, birileri tüm işini bırakıp buna koyuldular.” şeklinde konuştu.
 
Eleştirilere İnterfaks ajansı aracılığıyla yanıt veren bir polis yetkilisi, “Hiçbir polis Devlet Başkanı’nın kedisini falan aramaya çıkmadı. Ayrıca kedinin kaybolduğunu da düşünmüyorum. Belki de birileri 1 Nisan şakasına hazırlanıyor.” diye kesin dille yalanladı.
 
Konuyla ilgili çok sayıda iddialı haberler üzerine Medvedev, Twitter’den cevap vermek zorunda kaldı. Hindistan’da düzenlenecek BRICS zirvesi öncesi bölge ziyaretinde bulunan Medvedev kedisinin Gorki rezidansından kaçtığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Kediye gelince. Dorofey’e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kedi hiç bir yere kaybolmamış. Endişelenen herkese teşekkürler!” notunu düştü.
 
Rus basını, Medvedev’in kedisinin Nevskaya Maskaradnaya isimli çok nadir bir cins olduğuna dikkat çekiyor. Bin dolara yakın değerindeki kediyi Rusya liderinin eşi Svetlana Medvedeva beğenerek yıllar önce almıştı.
 
Argumentı i Faktı gazetesi, Medvedev’in kedisinin daha önce SSCB eski lideri Mihail Gorbaçov’un kedisiyle dalaştığını da yazdı. Haberlere göre, Medvedev kedisini gözbebeği gibi koruyarak seviyor.

haber7


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,388 µs