En Sıcak Konular

KESK eylemine polis müdahalesi

28 Mart 2012 17:47 tsi
KESK'in Ankara'da düzenlemek istediği 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanından Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan otobüsler polis tarafından durdurulurken, Ankara ve İzmir'de polisin sert müdahalesi dikkat çekti.

Eğitim-Sen ve diğer memur sendikalarının aldığı karar doğrultusunda, 4 +4+4 yasa teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talepleriyle Ankara’ya gitmek isteyen KESK üyesi memurlar polis barikatıyla karşılaştı.

Memurların bir kısmı henüz illerinden çıkarken engellenirken bir kısmına da Ankara polisi müdahale etti. Ankara Valiliği başlangıçta eylemin engelleneceğini açıklasa da gerginliğin tırmanmasının ardından bazı otobüslerin başkente girmelerine izin verildi.

Ankara dışından gelenlere Tandoğan Meydanı’nda müdahale eden polis, biber gazı ve tazyikli su sıktı.

İZMİR’DE COPLU MÜDAHALE

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) düzenleyeceği 4+4+4 mitingi için Ankara'ya gitmek üzere saat 01.30 sıralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyelerinin de bulunduğu 500 kişilik topluluk, evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellendi.

Polis, yurttaşları Ankara'ya taşıyacak otobüsleri, evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle trafik otoparkına çekti. Bunun üzerine, Cumhuriyet Bulvarını araç trafiğine kapatarak yürüyüşe başlayanların önünü çevik kuvvet polisleri ve TOMA araçları kesti. Yürüyüşü engellemek isteyen polis sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerine copla müdahale etti.

Yaşanan arbedenin ardından durdurulan grup, yaklaşık 1 saat boyunca Fevzi Paşa Bulvarı'nı araç trafiğine kapattı. Gruptakiler, müdahaleye "Faşizme karşı omuz omuza", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak tepki gösterdi.

DESTEĞE GELENLERE DE MÜDAHALE

İzmir Konak Meydanı'nda toplanıp Karşıyaka'dan vapurlarla gelenlerle buluşmak isteyen KESK üyesi yaklaşık 300 kişiye de polis izin vermedi. Çıkan arbede de polis TOMA araçlarından grubun üzerine su, biber gazı ve boyalı su sıktı.

KESK: KABUL EDİLEMEZ

KESK Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada da, bugün ve yarın yapılması planlanan kitlesel basın açıklamasının, ''engellenmek istendiği'' belirtti.

''Ankara Valiliği'nden eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğine dair açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 69648 sayısıyla illere gönderdiği genelgeyle arkadaşlarımızın otobüslerinin illerden yola çıkışı engellenmektedir'' ifadeleri kullanılan açıklamada, ''bu tutumun, temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu'' savunuldu.

''Bakanlığın bu tutumunun kabul edilemeyeceği'' belirtilen açıklamada, ''İçişleri Bakanlığı'nın bu hukuksuz tutumundan bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir'' ifadesine yer verildi. 

Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,262 µs