En Sıcak Konular

Bakan Ergin, Almanya Adalet Bakanı ile görüştü

28 Mart 2012 16:22 tsi
Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger ile görüştü.

Bakan Ergin, Almanya Adalet Bakanlığı'nda yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeden sonra Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlıktaki muhataplarıyla uzun ve verimli bir görüşme yaptıklarını, Türkiye ve Almanya arasındaki tüm konuları ele aldıklarını belirterek, görüşmelere yarın da teknik heyetler düzeyinde devam edileceğini söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda karşılaştığı zorlukların da ele alındığını ifade eden Ergin, "Almanya'da ortaya çıkan ve 8 soydaşımızın da hayatını kaybettiği Neonazi örgütünün işlemiş olduğu cinayetlerle ilgili uzunca bir değerlendirme çalışması oldu. Burada önemli olan şey şu: Etkin bir soruşturma ve yargılama. Özellikle Türkiye'de 75 milyon ülke insanımız, soydaşlarımız ve Almanya'da yaşayan tüm yabancılar bu soruşturma sonucunu doğrusu bekliyorlar. Bu noktada adalet duygusunu tatmin edecek, bu yaşananları unutturacak bir karar çıkması, bir süreç yaşanması temennimiz" dedi.

Bu konuda Almanya Adalet Bakanlığı'ndaki muhataplarını da oldukça istekli ve arzulu gördüğünü kaydeden Ergin, "Bu süreci birlikte takip edeceğiz ve işbirliği içinde, birbirimizi enforme ederek ortak bir çalışma sergileyeceğiz. Ümit ediyorum ki, bu elim hadise kısa süre içerisinde sonuçlansın ve failler, arkasındaki karanlık eller, bu örgütü yaratanlar, kim varsa tamamıyla ortaya çıksın ve adalet yerini bulsun, bunu arzu ediyoruz, bunu istiyoruz. Onlar da zaten bunun peşinde olduklarını ifade ettiler. Önümüzdeki süreci beraberce takip edeceğiz" diye konuştu.

Suçluların iadesi konusunun da gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Ergin, suçluların iadesinin ortak mücadele konusu ve görüşmelerin temel noktalarından bir tanesi olduğunu belirterek, yarın görüşmeleri sürdürecek teknik heyet ile de bunun detaylarını konuşacaklarını, gündeme getirmedikleri hiçbir konunun olmadığını söyledi.

-Bergama Müzesi'ni gezdi-

Bakan Ergin, Alman Bakan ile yaptığı görüşme öncesinde, Berlin'in en tanınmış müzelerinden biri olan Bergama Müzesi'ni (Pergamonmuseum) gezdi.

Burada misafir defterini imzalayan Ergin, müzede sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Ergin, okul gezisiyle müzeye gelen bazı Türk öğrencilerle de sohbet etti.

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs