En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal medya uyarısı

28 Mart 2012 12:02 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her gün binlerce kişinin sosyal medya kullanıcısı olduğunu belirterek, ''Devletler ve hükümetlerin sosyal medyayı muhatap almak durumunda kalacaklarını düşünüyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, AA muhabirine, sosyal medya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

''Her çağın kendine özgü ve kendi ihtiyaçlarına cevap veren iletişim araçlarıyla teknolojileri olduğunu'' ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Örneğin Avrupa'da ticaretin gelişmesiyle tacirler arasında haber kağıtları ve haber mektupları dolaşıma girdi ve bunlar gazetenin doğuşuna neden oldu'' dedi.

Geçen yüzyılda iletişim teknolojilerinde büyük sıçrama yaşandığını, radyo ve televizyonun insanlığın yaşamına girdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Elbette ki iletişim teknolojilerindeki bu gelişme ekonomik, soysal ve siyasal süreçlerle diyalektik yani etkileşimli bir ilişki içindedir. Bugün de sosyal medya olarak tanımladığımız yeni medya türü, yaşadığımız yüzyılın bir yansımasıdır. Sosyal medya insan ve iletişimin ortaklaştığı bir zemindir. Bu zemin üzerinde çok ciddi paylaşımlar yaşanıyor. Haber, video, mesaj, bilgi, yazı, sohbet ve birçok konuda herkes bir şeyler paylaşıyor. Bu durum insanların her konuda bilgi sahibi olmasını ve yaşananları fark etmesini sağlıyor. İnsanlar istemese de sosyal medyanın başına geçtiklerinde her olaydan ve durumdan haberdar olabiliyorlar. Her sürecin, olayın, teknolojinin olumlu ve olumsuz özellikleri bulunmaktadır. Sosyal medyanın birçok olumlu özelliğinin yanı sıra kimi olumsuz özellikleri de bulunmaktadır. Ama her halükarda sosyal medya yaşadığımız yüzyılın gerçeği ve çok ciddi etkilere sahip.''

Yakın coğrafya dahil olmak üzere dünyanın çoğu ülkesinde insanların yönetimlere karşı hoşnutsuzluklarını sosyal medya üzerinden paylaştıklarını ve orada örgütlendiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Bugün dünya üzerindeki eşitsizlikler, olumsuzluklar, çatışma ve çelişkiler sosyal medya üzerinden tartışılıyor ve çok önemli görüş alışverişi yapılıyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Çünkü insanlık hep eşitlik, özgürlük, insan hakları ve daha adil bir dünya için mücadele etmiştir. Sosyal medya bu arayışı tarihin en büyük kitleselliğine kavuşturmuştur. Bu durum yeni, eşit ve özgür bir dünya mücadelesi için iyi bir imkan olabilir'' ifadelerini kullandı.

-600 binden fazla takipçi-

Kendisinin de sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandığını anlatan Kılıçdaroğlu, 26 Mart itibarıyla 606 bin kişi tarafından twitter'dan izlendiğini, her gün ortalama bin 500 kişinin ise gruba katıldığını bildirdi.

Sosyal medyanın insanlara birebir ulaşmak ve mesajlarını iletmek için iyi bir mecra olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Yüz binlerce insan sizi takip ediyorsa bunu en iyi biçimde kullanmak durumundasınız'' dedi.

Yayımladığı mesajlarla ilgili farklı öneriler geldiğini ancak hangi mesajın nasıl kullanılacağına kendisinin karar verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, mesajlarının ise özellikle gündeme ilişkin konular hakkında olmasına özen gösterdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, ''Çünkü ülkemizde insanlarımız çok fazla gazete okumuyorlar ama sürekli bir biçimde sosyal medyayı takip ediyorlar. Bu yüzden bir yandan insanlarımızı bilgilendirmek diğer yandan kendi fikrimizi, tepkimizi ve çözüm önerilerimizi onlara ulaştırmak için bu alanı iyi kullanmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

-''Fırsat buldukça belli taleplerle ilgileniyorum''-

Mesajlarıyla ilgili takipçilerinden geri dönüşler aldığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Çok farklı mesajlar geliyor. Öncelikle yoğun bir biçimde kutlama ve destek mesajları geliyor'' dedi.

Ağırlıktaki diğer mesajların ise ülke sorunlarına ilişkin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, herkesimden sorunlara ilişkin mesajlar aldığını, bu kişilerin yardım ve çözüm önerileri istediklerini anlattı.

Kendilerine eleştiler de geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bütün vatandaşlarımıza geri dönmemiz mümkün olmuyor ama fırsat buldukça belli taleplerle ilgileniyorum'' şeklinde konuştu.

-''Sosyal medya dinamik bir alan''-

Kılıçdaroğlu, ilerleyen süreçte sosyal medyanın gelişimi ile ilgili öngörüsünü aktarırken de sosyal medyanın dinamik bir alan olduğunu ve büyük gelişme göstermeye devam edeceğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Her gün binlerce insan sosyal medya kullanıcısı oluyor. Devletler ve hükümetlerin bu alandaki potansiyeli görmezden gelemeyecekleri için sosyal medyayı muhatap almak durumunda kalacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla politika belirleyiciliğinde sosyal medyanın önümüzdeki süreçte önemli roller oynayacağını düşünüyorum. Öyle görülüyor ki önümüzdeki süreçte sosyal medya hem potansiyel olarak hem de etkinlik olarak büyümeye devam edecektir.''


AA

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs