En Sıcak Konular

Kamuya 2289 personel alınacak

28 Mart 2012 11:25 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu yıl açılacak sınavlarla bakanlığa toplam 2 bin 289 personel alınacağını açıkladı. Alınacak personelde aranacak şartlar şöyle:

Yazıcı, alınacak personelin bin tanesinin muhafaza memuru, 506'sının memur, 400'ünün muayene memuru, 150'sinin gümrük ve ticaret denetmen yardımcısı, 100'ünün gümrük ve ticaret uzman yardımcısı, 35'inin gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı, 25'inin icra memuru, 20'sinin avukat, kalan 59'unun da teknisyen, şoför, mütercim gibi kadrolarda olacağını söyledi.

Donanımlı, verimli ve çalışkan personele önem verdiklerini belirten Yazıcı, ''Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu kadroları oluştururken temel kriterimiz liyakattir. Alanında uzman, kendisini geliştirmiş, öz güveni yüksek, ekip çalışmasına uyumlu bir kadro oluşturma gayretindeyiz.

Bu noktada alacağımız arkadaşları seçerken KPSS'de gerekli puanı almalarının dışında mülakat yapacak olmamızı bu çerçevede değerlendirmek gerekir'' dedi.

Bakanlığının 75 milyona hitap ettiğini, dolayısıyla alacakları personelin her yönüyle donanımlı olması gerektiğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bu yılın Nisan ve Ekim ayları ile yine yılın ikinci yarısında açılacak sınavlarla toplam 2 bin 289 personel alacağız. Sınavlarda mülakata girecek arkadaşlarıma sesleniyorum; hizmetlerimizin temelinde insan vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diye çalışan bir hükümetin mensubuyum.

Kimsenin bir endişesi olmasın. Hak edenler bu görevlere atanacaktır. Prensiplerimiz bellidir. Bakanlığımızda etik kuralları ihlal edenlere karşı sıfır tolerans hedefiyle çalışıyoruz. Yolsuzluk ve etiğe aykırı konularda yanlış yapan olursa, kimsenin gözünün yaşına bakmadım bundan sonra da bakmayacağım.''

Alınacak personelin 2 bin 100'ü taşrada görev yapacak

Bu arada alınacak toplam 2 bin 289 personelin 147'si merkezde, 42'si döner sermayede, 2 bin 100'ü de taşrada görev yapacak.

Merkezde istihdam edilecek 147 personelin 35'i gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı, 100'ü gümrük ve ticaret uzman yardımcısı, 6'sı memur, 2'si veteriner hekim, 2'si mütercim, 2'si veri hazırlama kontrol işletmeni olacak.

Döner Sermayede istihdam edilecek 42 personelin ise 13'ü ambar memuru, 13'ü veznedar, 9'u şoför, 4'ü teknisyen, 3'ü teknikerden oluşacak.

Bakanlık en çok alımı taşra için yapacak. Buna göre taşraya alınacak 2 bin 100 personelin 1000'i muhafaza memuru, 500'ü memur, 400'ü muayene memuru, 150'si gümrük ve ticaret denetmen yardımcısı, 25'i icra memuru, 20'si avukat, 5'i tekniker olarak görev yapacak.

Aranan koşullar

Gümrük ve ticaret müfettiş yardımcıları sınavı, Teftiş Kurulu Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak. Bu sınavda, ilanda belirtilen KPSS puanı ile okul bölümlerinden mezun olma ve diğer şartları taşıyan adayların başvuruları alınacak.

KPSS puanına göre yapılacak sıralama sonrasında atama yapılacak kadro sayısının 20 katına kadar aday yazılı sınava katılmaya hak kazanacak ve bunda başarılı olanların alınacağı sözlü sınavı kazananların ataması yapılacak.

Gümrük ve ticaret uzman yardımcıları, Gümrük Uzmanı ve Gümrük Uzman Yardımcıları Sınavı ile Yetişme ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınacak.

Bu sınava, ilanda belirtilen okul bölümlerinden mezun olmuş, 2011/2012 KPSS'de ilgili puan türünde 80 ve üzeri puan almış ve aynı sınavın yabancı dil (İngilizce, Almanca ve Fransızca) bölümünden soruların en az yüzde 70'ini doğru cevaplamış olan adayların başvuruları kabul edilecek.

Bu adaylar arasından, ilgili KPSS puan türüne göre yapılacak sıralama sonrasında açıktan atama yapılacak kadro sayısının 20 katına kadar aday yazılı sınava çağrılacak.

Yazılı sınavda başarılı olanlardan, başarı sırasına göre açıktan atama yapılacak kadro sayısının iki katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Adayların başarılı olabilmeleri için yazılı ve sözlü sınavda en az 70 puan almaları gerekecek.

Gümrük ve ticaret denetmen yardımcılarının açıktan atamaları ise 640 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 37'inci maddesi uyarınca mesleğe alınmaları, yarışma sınavları usul ve esaslarının düzenleneceği yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından, söz konusu yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılacak.

Diğer kadrolara ve sözleşmeli personel pozisyonlarına yapılacak alım sınavlarına KPSS sonucunda ilanda belirtilecek puan türünden 70 ve üzeri puan almış olanlar ve yine sınav ilanında belirtilecek diğer şartları taşıyarak müracaat eden adayların başvuruları kabul edilecek.

KPSS puanına göre yapılacak sıralama sonrasında atama yapılacak kadro sayısının iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve atamaları bilgisayar kurası ile yapılacak.


AA

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs