En Sıcak Konular

Kıyat: Özkök ve Yalman'a yalvarıyorum

28 Mart 2012 11:23 tsi
Kıyat: Özkök ve Yalman'a yalvarıyorum Emekli Koramiral Atilla Kıyat, darbe planı davalarında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın tanık olmasını istedi.

Kıyat, “Özkök ve Yalman’a yalvarıyorum. Gönüllü tanıklık yapma hakları var. Lütfen mahkemeye gelsinler” dedi.

A Haber’de yayınlanan Selin Ongun’un sunduğu “Bi Sormak Lazım” programına katılan Emekli Koramiral Atilla Kıyat darbe planı davalarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’na, eski komutanlara ve hükümete seslendi.

Kıyat, “Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman. Ben kendilerine yalvarıyorum. Sanıkların bütün taleplerine rağmen yargı kendilerini tanık olarak çağırmıyor. O yargının bileceği iş. Gerek görmüyordur. Mahkeme heyetinin kararına karışamayız. Ama yanlış bilmiyorsam kendilerinin gönüllü tanık yapma hakları var. Lütfen bu mahkemelere gelsinler. Bir asker olarak yemin edecekler. Hakikaten böyle bir darbe var mıydı? Onlar mı önlediler? Yoksa bu bir plan tatbikatı mıydı?” dedi.

“GENELKURMAY DAVAYA HUKUKEN MÜDAHİL OLMALI”

Genelkurmay Başkanlığı’nın hukuken dava süreçlerine müdahil olması gerektiğini söyleyen Atilla Kıyat, en büyük zarar gören TSK olduğunu ifade etti. 12 Eylül dava süreçlerinde müdahil olan kesimleri örnek gösteren Kıyat, “Genelkurmay’ın da bu davaya müdahil olması gerekir. Bundan sonra iki şık var. Bir iddia makamının iddiası var. Bunlar darbe yapacaklar. İki, kendini savunanların iddiası var. Biz darbe yapmayacaktık, önümüze konulanlar sahtedir. Mahkeme sonucunda darbe yapacakları ortaya çıkarsa Silahlı Kuvvetlerin itibarını zayıflatan darbe yapmaya kalkanlardır. Ama eğer bu sonuç çıkmazsa TSK’yı itibarsızlaştıran öbür taraftır” diye konuştu.

“TSK SAVAŞAMAZ HALE GETİRİLMEMELİ”

Atilla Kıyat, hükümetin de bu süreçte dikkatli olması gerektiğini belirtti. Emekli Koramiral Kıyat, “Son sözüm hükümete. TSK’yı darbe yapamaz hale getirelim derken TSK’yı savaşamaz hale getirirsek bunun hesabını hiç kimseye veremeyiz” uyarısında bulundu.

“DENİZ KUVVETLERİNİN KOMUTA KADEMESİNİN YÜZDE 60’I TUTUKLU”

156 kurmay subayın hapiste olduğunu kaydeden Kıyat, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı komuta kademesinin yüzde 60’ı bugün tutuklu olarak hapiste. Bu durum böyleyken Ben Libya’da aslanlar gibi görev yaparım, Doğu Akdeniz’i Rumlara ve İsrail’e bırakmam, yok hayır bırakırız” dedi.

Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,028 µs