En Sıcak Konular

Bulgar hemşirelerden büyük öfke

27 Mart 2012 20:25 tsi
Hollanda adaleti, Libya'da çocuklara AİDS virüsü bulaştırdıkları suçlamasıyla beş Bulgar hemşireyle hapis yatan ve işkence gören Filistinli doktor Eşref Cuma Hacuc'a, Libya'nın 1 milyon avro tazminat ödemesini kararlaştırdı.



Bulgar hemşireler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan ve Hollanda'da yaşayan Filistinli doktor için Hollanda adaletinin Libya'yı bir milyon avro tazminat ödemeye mahkum etmesi kararının ardından Bulgaristan'ı ağır şekilde eleştirdi.

Hemşirelerden Valentina Siropulo, Bulgaristan'dan önce Hollanda'nın bunu yapmasının utanç verici olduğunu söyleyerek, ''Hollanda adaleti nasıl davranılması gerektiğini gösterdi. Ülkemiz Avrupa'nın ve özellikle bizim serbest bırakılmamızı sağlayan Fransa'nın gözünde gülünç duruma düştü'' dedi.

Libya'da gördükleri işkencenin faillerinin belirlenmesine yönelik soruşturmanın Bulgaristan'da devam etmekte olduğunu anımsatan Siropulo, Bulgar makamlarını, ülkenin imajını düzeltmek için bir şey yapmamakla suçladı ve Filistinli doktorun başarısından ötürü sevinç duyduklarını, bunun morallerini düzelttiğini söyledi.

Hemşirelerden Christina Valçeva da Bulgar devletinin Libya'da 8 yıl hapis yatan kendisi ve diğer dört hemşire için hiçbir şey yapmamasından üzüntü duyduğunu belirterek, ''Hollanda mahkemesinin kararı sadece Eşref'i ilgilendiriyor, o Hollanda'da yaşıyor. Biz burada sefil maaşlara çalışıyoruz, hayatta kalma mücadelesi veriyoruz'' diye konuştu.

Bulgar devlet radyosu BNR'nin sorularını yanıtlayan Filistinli doktor Hacuc da Kaddafi hükümetinde Adalet Bakanı olan Mustafa Abdülcelil idaresindeki Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin tazminatı ödemesini beklemediğini söyleyerek, ''Parayı almak önemli değil, önemli olan bizim ve Bulgaristan'ın imajını düzeltmek'' dedi.

Filistinli doktor serbest kalmadan önce Bulgar vatandaşlığı da almıştı.

Libya'da 400 çocuğa AİDS virüsü bulaştırdıkları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan beş Bulgar hemşire ve Filistinli doktor, 2007'de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eski eşi Cecilia Sarkozy ve dönemin AB Komisyonu'nun Dış İlişkiler Sorumlusu Benita Ferrero-Waldner tarafından Fransız Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Bulgaristan'a götürülmüştü.

Hemşireler ve doktor, elektrikli cop ve köpeklerle işkence gördüklerini anlatmışlardı.



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs