En Sıcak Konular

TBMM Genel Kurulu'nda gerilim

27 Mart 2012 17:23 tsi
AK Parti'li Köksal'ın konuşması sırasında BDP'li Aydoğan kürsüye yürüdü

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal'ın konuşması sırasında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın kürsüye yürümesi TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yaşanmasına yol açtı.

Genel Kurul'da, BDP'nin, ''2012 yılı Nevruz kutlamalarında güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması'' ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi için verdiği grup önerisi ele alındı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Nevruz kutlamalarında polisinin ve yöneticilerin çok sert tutum takındığını savunarak eleştirilerde bulundu.

Tan, ''Kürt sorunu çözmek istiyor musunuz istemiyor musunuz- Çözmek istiyorsanız Kürtlerin ana dil, yerinden yönetim talebi var. Çözmek istemiyorsanız deniz bitti'' dedi.

Öneri üzerinde AK Parti Grubu adına söz alan Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Tan'ın konuşmasını anımsatarak, sözlerine ''Türkiye Cumhuriyet Devleti çok büyük bir devlettir. Valisini de korur polisini de korur. Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi de değildir, yapamaz da'' diye başladı.

Köksal'ın bu sözleri üzerine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yerinden kalktı ve parmağını sallayarak kürsüye yürüdü. Aydoğan, Köksal'ın kürsüde yanına kadar giderek ''kendine gel'' diye bağırdı. Köksal da Aydoğan'a ''Sen kendine gel. Bir şey söyleyeceksen kürsüde gelip söylersin'' karşılığını verdi.

Aydoğan'ı durdurmaya giden BDP Milletvekilleri ile AK Parti milletvekilleri arasında da kürsü önünde tartışma yaşandı. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın birbirlerine ''haydut'' diye bağırdıkları duyuldu.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

Verilen aranın ardından yerinden konuşan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, ''Eski bir bürokrat burada kalkıp milletvekiline saldıranı koruyor. Bu kürsüde herkes Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı onaylıyor mu onaylamıyor mu bunu söylemeli'' diye konuştu.

Yakut da Kaplan'a, ''Ben şahsen Türk'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Aynı zamanda bir milletvekilinin güvenlik güçlerine yaptığı saldırıyı da kınıyorum. Buyurun aynı sözleri siz de tekrar edin'' kmarşılığını verdi.

Yeniden söz alan Köksal, ''Az önce olan olaydan dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Barıştan demokrasiden bahsedenler daha başında hatibin sözünü kesmek istiyor'' açıklamasında bulundu.

BURASI BAKKAL DÜKKANI DEĞİL TBMM

Öte yandan Genel Kurul'da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verilen gensoru önergeleri okundu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıç hakkında verilen gensorunun tarihinin yanlış yazıldığını ifade ederek, buna tepki gösterdi.

İnce, ''Böyle bir şey olamaz. Sehven ne demek- Burası bakkal dükkanı değil, TBMM. Biz hangi tarihte verdiysek o tarihte yapmak zorundadır. AKP Grubu, Meclis Başkanlığı'nı yönetemez. Başkanlık irade kullanamıyor, parmağında oynatılıyor'' dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Bahsedilen olayla ilgili AK Parti Grubu'nun bir müdahalesi söz konusu değil. Meclis Başkanlığı'nı biz yönetmiyoruz. Kendi iradesi vardır. Parti grubumuza yönelik bu ithamı kabul etmiyoruz'' diye konuştu.



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,969 µs