En Sıcak Konular

Arap ekonomileri Bağdat'a masaya yatırılıyor

27 Mart 2012 16:51 tsi
Arap ülkelerinin ekonomi ve maliye bakanları, 23. Dönem Olağan Arap Birliği Zirvesi'nden önce Bağdat'ta bir araya geldi.



Arap Ülkeleri Ekonomi ve Maliye Bakanları Konferansı, Libya Ekonomi Bakanı Ahmed El Kuvşli'nin açılış konuşmasıyla başladı. Kuvşli, Arap Ülkeleri Ekonomi ve Maliye Bakanları Konferansı'nın dönem başkanlığını, özgürlüğüne Libya halkından önce kavuşan Irak'a teslim etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Konferansta turizm stratejisi, su güvenliği ve doğal afetlerle mücadele konularının ele alınacağını belirten El Kuvşli, konuşmasını bitirdikten sonra dönem başkanlığını Irak Ticaret Bakanı Hayrullah Hasan Babekir'e devretti.

Babekir, konferansın başarılı olması için verdiği destekten dolayı Arap Birliği Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Arap ülkelerindeki gelişmelere işaret eden Babekir, böyle bir dönemde bu toplantının yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Arap ülkelerinin, krizlerin aşılması için ortak çalışması gerektiğini belirten Babekir, "Bugünkü konferans, Arap ülkelerinin yol haritası niteliğindedir" dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi de dönem başkanlığını teslim alan Irak'ı kutlayarak, bölgede iktisadi büyüme için Arap ülkeleri arasındaki işbirliğinin önemine dikkati çekti.

El Arabi şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz bu dönem, zorlukların üstesinden gelinmesi için işbirliği yapmamızı zorunlu kılıyor. Önceki toplantıda aldığımız karaların uygulanması gerekir. Elektrik, demiryolu, güvenlik ve gıda alanlarındaki dev projeleri hayata geçirmemiz gerekir. Önceki konferansta aldığımız kararların uygulanması önündeki engelleri aşmamız gerekir. Arap Çalışma Örgütü'nün modern şartlarla uyumlu olacak şekilde geliştirilmesi lazım. Daha önce belirlediğimiz hedeflerin son gerçekleştirilme tarihine 3 yıl kaldı."

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs