En Sıcak Konular

CHP Sosyal medyanın diline düştü

27 Mart 2012 15:39 tsi
CHP'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirdiği 'Grup Toplantısı' sosyal medyanın diline düştü. Sosyal medyada CHP eylemi için 'Taşımalı Grup Toplantısı' tanımı yapıldı.

CHP'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nında gerçekleştirdiği miting günün en çok konuşulan olaylarından biri oldu. Meclis Grup toplantısını iptal ederek 4+4+4 zorunlu eğitim yasa teklifini protesto etmek için Tandoğan'da toplanan CHP'liler sosyal medyada adeta "ti"ye alındı.

İŞTE CHP'NİN TANDOĞAN MİTİNGİNİN SOSYAL MEDYAYA YANSIMASI


necdet ünüvar ‏ @necdetunuvar
"Tandoğan meydanında Grup Toplantısı mı olurmuş?" demeyin. Bugün Dünya Tiyatrolar Günü!


İbrahim Melih Gökçek ‏ @06melihgokcek
AMA KK'YA VE CHP'YE BİR TORPİL YAPAYIM:) GÖNÜLLERİ KALMASIN:) YARIN TANDOĞAN'DA SİZE MİTİNG İZNİ VERİYORUM.BAĞIRIP FİLAN BİRAZ DESARJ OLUN:)

Aziz Babuşcu ‏ @ABabuscu
Dönemin CHP’li valisi Nevzat Tandoğan yine o meydanda Serdengeçti’ye“Ulan öküz Anadolulu!Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? O yüzden, Tandoğan CHP’ye, CHP Tandoğan’a yakışır!


Cemil Barlas ‏ @secondvirus
tandoğan meydanındaki kalabalık çocuklarınızı bizim istediğimiz gibi eğiteceksiniz diyor.. hadi ordan.. anca gidersiniz..


Asım Yıldırım ‏ @asim_yildirim
ÇOK GÜLDÜM: "Bugün Ankara-Tandoğan'da Dünya Tiyatrolar Günü kutlaması olduğu doğru mu? Yoksa asparagas mı?


Ekrem Dumanlı ‏ @Dumanlie
CHP eğitimle ilgili düzenlemeyi (4+4+4) Tandogan'a götürüyor ama yanlışlar Tandoğan'dan baslar.


Egemen Bagis ‏ @Egemen_Bagis
CHP Tandoğan meydanında grup toplantısı yapacakmış. Kemal Bey hiziplerden ve kurultay yorgunluğundan olsa gerek, ne yapacagını şaşırdı.



Ahmet Tezcan ‏ @tezcanah
#benimbabam ehliyet harç parasını Ankara Valisi NevzatTandoğan'dan almış, ilk maaşını alınca geri getirmiş, bir güzel azar işitmiş.


irfan galip dumlu ‏ @irfangalip
CHP, 28 Şubatçıların imam hatiplere olan kinine sahip çıkıyor. KininiTandoğan'da haykırmak için hazırlanıyor.

Bekir Coşkun ‏ @bekrcoskn
Kılıçdaroğlu çizmeleri giymeye karar verdi...CHP'nin 27 mart grup toplantısı Tandoğan meydanında...

Kerem Abadi ‏ @KeremAbadi
O değil de Nevzat Tandoğan intihar etmese ve yaşasaydı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP başkanı gördüğünde intihar ederdi.


Fatma Gökbulut ‏ @fatmagokbulut
Kılıcdaroğlu'nda düzelme var.En son açık hava toplantsnda Başbakan için kurduğu cümle 'ana a' diye başlıyordu.Az önce' Sayın' dedi.

Levent Gültekin ‏ @acikcenk
Kılıçdaroğlu 'dine saygı' vurgusu yaptığında nedense alkış almıyor. Ne olacak bu CHP'lilerin hali?

Yavuz SUBAŞI ‏ @YavuzSubasi
BUGÜN 27 MART.DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ VE CHP TANDOĞAN MEYDANINDA TİYATRO SAHNESİNDE. KONU:NE OLACAK BU CHPNİN HALİ. BAŞROL: K. KILIÇDAROĞLU

Ersel Reha Eren ‏ @ErselRehaEren
1944'te "ulan öküz anadolulu" diyen Nevzat Tandoğan'ın adı verilen meydanda CHP "ulan öküz anadolulu, eğitim senin neyine" diyor şuan...


baris yarkadas ‏ @barisyarkadas
AKP'liler söyleyecek bir şey bulamayınca, Nevzat TandoğanMeydanı'nın ismine taktılar: CHP ile Tandoğan yakışıyormuş.. Peh peh peh!


AHMET HAMDİ ÇAMLI ‏ @ahmethamdicamli
MEŞHUR ANKARA CİNAYETİ SANIĞI ve ANKARA VALİSİ NEVZATTANDOĞAN'IN MEYDANINDA TANTANACI KENDİNİ BULDU:nede olsa fikri babaları..tantancı seni

Abdulhamit Gül ‏ @abdulhamitgul
Bu Nevzat Tandoğan said Nursî Hz. Yapmadığını bırakmamıştı. Sonra intihar etmişti yanılmıyorsam.chp nin intiharı da şaşırtıcı değil

Umut ESKİOĞLU ‏ @umuteskioglu
CHPnin bugün toplanacağı meydan tandoğan meydanı.Peki NevzatTandoğan kimdir?Anadolu evladına "Ulan Öküz Anadolulu diyecek kadar"ADAM"dır

Ali AKTAŞ ‏ @aliaktas7
Nevzat TANDOĞAN bugün yaşasaydı CHP mitinginde şöyle seslenir miydi: "Ulan öküz Anadolulu! 4+4+4 lazımsa biz getiririz"

omer ‏ @omeraslan2007
Nevzat Tandoğan uyansa, Tandoğan meydanına gelenlere; "Ulan öküzler Size 8 yıllık kesintisiz eğitim lazımsa onu da biz getiririz" derdi.

NEVZAT TANDOĞAN KİMDİR:
Tandoğan Meydanı'nın ismi, CHP'nin tek parti döneminde yaklaşık 18 yıl Ankara Valiliği ve aynı zamanda Belediye Başkanlığı yapmış olan Nevzat Tandoğan'dan geliyor. CHP'li Tandoğan, 3 Mayıs 1944 tarihinde tutuklanıp huzuruna çıkarılan Osman Yüksel Serdengeçti'ye, “Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek” sözleriyle tanınıyor.

BEDİÜZZAMAN'A ZORLA ŞAPKA GİYDİRMEYE ÇALIŞTI
Tandoğan'ın baskı ve takibine uğrayanlardan birisi de Bediüzzaman Said Nursi'dir. Makamına getirttiği Bediüzzaman'ın kıyafetine müdahale ederek, zorla şapka giydirmeye çalışmıştır. Bediüzzaman ise odasında zorla şapka giydirmeye kalkıştığı, başındakini çıkarıp şapkayı giymesini isteyen Tandoğan'a, boynunu göstererek;“Bu külah ancak bu kelle ile beraber çıkar” diye karşılık vermişti. Bu hadise üzerine, hemen hemen hiç beddua etmeyen Bediüzzaman'ın Tandoğan'a “Başından bulasın!” şeklinde beddua ettiği belirtilmektedir.
KÖYLÜ DİYE AŞIK VEYSEL'İ ANKARA'YA SOKMADI
Tandoğan'ın hafızalara kazınan bir başka icraatı ise Aşık Veysel ile ilgilidir. Atatürk'e yazdığı şiiri okumak için Sivas'tan Ankara'ya gelen Aşık Veysel, Tandoğan tarafından köylü görüntüsü verdiği ve kılık kıyafeti düzgün olmadığı gerekçesiyle şehir merkezine sokulmuyor. Ulus'a alınmayan Veysel'in sazının da yine bu yıllarda zabıtalar tarafından kırıldığı belirtiliyor.

GAZETECİLERİ TABANCA İLE TEHDİT ETMİŞ!
Tek parti iktidarının ve CHP bürokrasisinin sembol isimlerinden olan Tandoğan, idareciliği boyunca despotluğu ve hukuk tanımazlığıyla biliniyor. Dönemin gazetecilerinden Emin Karakuş, 1977 yılında yayınladığı “İşte Ankara” adlı eserinde Tandoğan'ın baskı ve zulümlerine yer veriyor. Hatıralarında Ankara'dan gönderdikleri haberlerden dolayı çektikleri sıkıntıları dile getiren Karakuş,1945 yılında Meclis'te, çiftçiyi topraklandırma kanun tasarısı üzerinde yapılan ve CHP içinde cereyan eden tartışmaları bir mektupla Zekeriya Sertel'e yazması ve bunun öğrenilmesinden sonra Tandoğan'ın hışmına uğradığını yazıyor. Tandoğan tarafından makamına çağrılan ve tabanca gösterip, haberin kaynağını öğrenmek maksadıyla tehditlere maruz kalan Karakuş, daha sonra peşine takılan polisler yüzünden zor günler geçirdiğini yazıyor.

YARGILANMAK İSTENİNCE İNTİHAR ETTİ
Tandoğan, Temmuz 1946 tarihinde intihar etti. Bir iddiaya göre, Dönemin Genelkurmay Başkanı Kazım Orbay'ın oğlu Haşmet Orbay'ın adının karıştığı Dr. Neşet Naci Arcan cinayeti ile ilgili mahkemede tanık olarak dinlenen ve sıradan bir vatandaş gibi muamele gören Tandoğan, kendisine yapılan bu davranışı hazmedemeyerek intihar etmiştir.



Bu haber 1,706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs