En Sıcak Konular

BDP'li Kışanak: Müzakere istiyorsanız Kürt siyasetçileri bırakın

27 Mart 2012 15:09 tsi
BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, 7 bin Kürt siyasetçinin tutuklu olduğunu savunarak, "Gerçekten müzakere istiyorsanız, bırakın Kürt siyasetçileri." dedi.

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, grup toplantısında yaptığı konuşmada nevruz öncesi çıkan olayları değerlendirdi. Günler öncesinden nevruz kutlamaları için ilgili mülki amirlere başvuruların yapıldığını söyleyen Kışanak, "Kutlamalara 2 gün kala, 'ben yasakladım, 21 Mart dışında nevruzu kutlayamazsınız' diyen zihniyet aslında nevruzu provoke etmek isteyen bir anlayıştı. Yasakçı, otoriter, faşizan bir anlayış. Halkımız bu anlayışı kabul etmedi. Bayramı kendisi planladığı gibi kendi programına uygun olarak istediği günde istediği mekanda kutladı. Tam 137 merkezde nevruz kutlaması yapıldı." diye konuştu. Her yerde halkın karşısına polis ve askerin çıktığını, 300'e yakın kişinin yaralandığını ifade eden Kışanak,

Batman'da Ahmet Türk'e yönelik saldırıya da değinen Kışanak, bunun organize, 'önceden tembihlenerek yapılmış bir saldırı olduğunu, amacın Kürt halkının provoke etmek olduğunu savundu.

Nevruz ile halkın güçlü siyasi mesajlar verdiğini belirten Kışanak, "Bir halk olarak kabul edilmek istiyorum, kendi kendimi yönetmek istiyorum. Beni artık köle gibi yönetemezsiniz' demiştir... Öcalan'a özgürlük istenmiştir." diye konuştu. Bu mesajların doğru okunması gerektiğini söyleyen Kışanak, "AK Parti bu tabloyu gündemden düşürebilir miyim telaşı ile bugünlerde ortaya yeni bir strateji attı. Zamanlama çok önemli. Bu çözümsüzlük stratejisinin yeniden kamuoyuna sunulmasıdır. Çözüm stratejisi denilen şeyin içinde çözüm adına bir tek yeni bir şey var mı?" diye sordu. Kışanak, "Müzakere isteniyorsa, Kürt siyasetinin tüm tarafları buna hazırdır. BDP de, Kandil de, İmralı da dahildir buna." şeklinde konuştu.

Kışanak, 7 bin Kürt siyasetçinin şu anda tutuklu olduğunu ileri sürerek, "Bu mücadeleye emek ve gönül vermiş 7 bin arkadaşımız cezaevinde tutuluyor. Bizi bu kadar baskı altına alarak muhatap olmaktan çıkartmaya çalışan AKP'ye sesleniyorum. Gerçekten müzakere istiyorsanız, bırakan Kürt siyasetçileri. Hepsi sizin uyduruk, yaratılmış kanıtlarınızla, suçlamalarınızla cezaevindeler. Hemen yarın demokratik Kürt siyaseti önündeki engelleri kaldırın." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ayrıntılarını açıkladığı şehit yasasını da eleştiren Kışanak, "Bu günlerde yeni bir yasa çıkardılar. Memleketi iki kutba ayırmaya çalışıyor. Ya şehit olacaksınız ya da hain." ifadesini kullandı. Özgür Gündem'e verilen bir ay kapatma cezasını eleştiren Kışanak, bunu sansür olarak nitelendirdi.

Kışanak, Suriye politikasına da değindi. Sürdürülen Suriye politikasını tam olarak bilmediklerini kaydeden Kışanak, "Türkiye'yi Ortadoğu'da bölgesel bir savaşın içine sürükleme riski olan bu politikanın anlatılması, bu politikadan vazgeçilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Uludere olayının halen aydınlatılmadığını belirten Kışanak, "Heronlara talimat verme yetkisi bu kadar karanlık bir yerde mi? Neyi arıyorsunuz da bulamıyorsunuz." diye sordu. Kışanak, AK Parti'nin siyasi sorumluluğundan kurtulma hesapları yaptığını ileri sürdü.

(CİHAN)

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs