En Sıcak Konular

Başbuğ: İddianameye hiçbir itibarım yok

27 Mart 2012 10:19 tsi
Başbuğ: İddianameye hiçbir itibarım yok İnternet Andıcı Davası'nda yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Bu iddianameye hiçbir itibarım yoktur, yetersizliğin komedisidir. Bana "terör örgütü yöneticisi" diyene şaşarım" diye konuştu.

'İrticayla Mücadele Eylem Planı' davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un duruşma salonunu terk ettiği bildirildi.
''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, çapraz sorgusu sırasında mahkeme heyeti tarafından ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz arasındaki telefon kayıtlarının dinletilmesine tepki göstererek, duruşma salonunu terk etti.

SAVUNMA YAPMADI
İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen "İnternet Andıcı" davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakim karşısına çıktı.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ''Hayatımda hiç hukuksuz davranmadım. Demokrasiye olan bağlılığım da ortadadır'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan Başbuğ, dünyanın hiçbir ülkesinde hem ülkenin silahlı kuvvetlerinin komutanı, hem de bir silahlı terör örgütünün yöneticisi olan Genelkurmay Başkanı'nın görülmediğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin 26'ncı Genelkurmay Başkanı olduğunu vurguladı.

Hayatının son 20 yılını terörle mücadele ile geçirdiğini ifade eden Başbuğ, ''Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı olduğum yıllarda da, birilerinin düşündüğü ve iddia ettiği şekilde değil, bütün maddi ve manevi varlığımı ortaya koyarak, ülkemizin başına bela edilen terör sorununun ortadan kaldırılması için var gücümle çalıştım. Bu çalışmalarıma da çok kişi tanıklık etmiştir'' dedi.

''Şimdi bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım'' diyen Başbuğ, şunları söyledi:
''Bu suçlama ile bir Genelkurmay Başkanı'nın görev süresinin iddianamede, hukuken bu şekilde tarif edilmesi, siyasi açıdan da özel olarak düşünülmesi gereken sıra dışı bir durumu ifade etmektedir. Bu suçlama, aynı zamanda, siyaseten devletimize de yöneltilen son derece ağır ve haksız bir ithamdır. Bu karmaşa, ülke yönetimini devredeceğimiz genç nesillere nasıl anlatılacaktır? Tarihe nasıl not düşülecektir? Hayatımda hiç hukuksuz davranmadım. Demokrasiye olan bağlılığım da ortadadır. Bu durum, kamuoyu ve beni yakinen tanıyanlar tarafından da çok iyi bilinmektedir.
Bütün bunlara rağmen, belirli amaçlara hizmet etmek için, şimdi kalkmışlar dünyanın en güçlü ordularından birisinin komutanı iken, iddia edilen bir terör örgütünün istekleri ve yönlendirmesi doğrultusunda, internet yoluyla ve yaptığım konuşmalarla darbeye teşebbüs ettiğimi iddia ediyorlar.
Beni suçlayanlar, komutanlık dönemimde tek bir internet sitesi bile açılmadığını, mevcut olanların da tarafımızca kapatılmış olduğunu bilmiyorlar mı? Beni suçlayanlar, söz konusu internet andıcının gerçekte herhangi bir suç unsuru taşımamasına rağmen, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmesinin hukuken doğru olmayacağını bilmiyorlar mı? Beni suçlayanlar, eğer söz konusu internet andıcında herhangi bir suç unsuru görseydim, tereddütsüz soruşturma emri vereceğimi bilmiyorlar mı?.''

BAŞBUĞ'DAN ESKİ GENELKURMAY BAŞKANLARINA SİTEM
"İnternet Andıcı" davasında tutuklu yargılanan ve savunma yapmayacağını belirten eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Nerede o eski genelkurmay başkanları, onların başına gelse biz koşarak gelirdik" diyerek sitem etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İlker Başbuğ, savunma yapmayacağını belirtti.

Kendisine yönelik suçlamaları, kürsüde yaptığı açıklamayla reddeden Başbuğ, duruşmaya verilen arada ise eşi Sevim Başbuğ, kızı Feride, oğlu Murat ve duruşmaya izleyici olarak katılan Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç başta olmak üzere bazı eski generallerle sohbet etti. Sohbet sırasında Başbuğ, "Onların kıldığı namaz, namaz değil. Ahiretlerini yakıyor, bizim
ahiretimizi kurtarıyorlar" diye konuşan eşi Sevim Başbuğ'un sözlerini kesti. Daha sonra izleyici olarak gelen emekli orgeneraller Atilla Işık, Erdal Ceylanoğlu, Hasan Aksay ve Tuncer Kılınç'a dönerek, "Nerede o eski Genelkurmay Başkanları. Hiçbiri burada yok. Onların başına gelse biz koşar gelirdik buralara. Daha durun, anlatacak çok şeyim olacak. Zamanı gelince daha konuşacağız" dedi.

Başbuğ'un eşi Sevim Başbuğ ise, "Koskoca Genelkurmay Başkanını iftiralarla sanık sandalyesine oturtuyorlar. Hiç kimse de bir şey demiyor. Ayıp diye bir şey var" diye konuştu.


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,734 µs