En Sıcak Konular

Tandoğan'da 4+4+4 ve 'provokasyon' günü

27 Mart 2012 10:16 tsi
CHP, '4+4+4' yasa teklifini protesto etmek amacıyla bugün grup toplantısını miting havasında Tandoğan Meydanı'nda yapacak. Provokasyon uyarısı yapan ana muhalefetin hedeflediği rakam 100 bin kişi.

Geçen yıl yine Tandoğan'da miting yapan CHP (üstte), bugün için 'Milli Davamız İçin Tandoğan’da Buluşalım' afişleri hazırlattı.

CHP bugün, 12 yıllık kademeli eğitim düzenlemesini protesto etmek amacıyla Tandoğan Meydanı’nda miting gibi bir grup toplantısı yapacak.

Mitinge 100 bin kişinin katılımını sağlamayı amaçlayan partiden, provokasyon açıklaması geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu yönde bilgi aldıklarını belirtirken, bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise olası bir provokasyondan AKP'nin sorumlu olacağını söyledi.


Mitingde belli grupların provokasyon yapacağı yönünde bilgi aldıklarını belirten Gürsel Tekin, ''Burada uyarmak istiyoruz. Eğer böyle bir provokasyon olursa bu provokasyonu yaratanları da biliyoruz. Yarın kamuoyuyla da paylaşırız'' dedi.

Erdoğan Toprak ise, “Miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP sorumlu olacaktır. AKP demokratik tepkimizi karalamaya, küçümsemeye ve illegal göstermeye çalışacağına hükümet olma sorumluluğunun bilinciyle hareket etsin” şeklinde konuştu.

"CHP DEĞİL TÜRK BAYRAĞI"
Öte yandan 'Mitingi, bir CHP mitinginin ötesinde toplumsal bir duyarlılık içerisinde her vatandaşın gelebileceği bir miting haline sokmak istediklerini'' ifade eden Gürsel Tekin, ''Bunu yaparken de özellikle CHP bayrağı ile değil, herkes Türk bayrağı ile gelsin. Umut ediyorum, bu provokasyon olmaz. Burada uyarmak istiyoruz. Eğer böyle bir provokasyon olursa bu provokasyonu yaratanları da biliyoruz. Yarın kamuoyuyla da paylaşırız'' diye konuştu.

Mitingde, hangi temaların, hangi sloganların kullanılacağının özellikle altını çizdiklerini belirten Tekin, ''Ama onun dışında belli şeyler gelirse oradaki yaratılacak provokasyonun sorumlusu olurlar. Onu da buradan dikkatinizi çekmek istiyorum'' dedi.

Tekin, bir soruya da gerekli bütün önlemleri aldıklarını belirterek, ''Ama tabii bizden ziyade devletin de alması gerekiyor'' yanıtını verdi. 


Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,630 µs