En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları azalacak

27 Mart 2012 09:54 tsi
Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Sakarya, Elazığ, Gaziantep, Kilis ile gece saatlerinde Marmara'nın batısı, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. H

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Yağışların yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Bursa ve Balıkesir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece azalacak.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

-KAR ERİMELERİ UYARISI-

Ülkenin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın Güney Ege Kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu (13)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu (9)

İZMİR: Az bulutlu (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (20)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı(-1)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya çevreleri ile gece saatlerinde bölgenin batısı ve Kocaeli, Yalova, Bursa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bursa ve Balıkesir çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Hatay çevrelerinin sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Isparta çevreleri ile iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunun ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesiminde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor

ajanslar


Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,201 µs