En Sıcak Konular

CHP: Tandoğan, Türk bayraklı halka açık bir grup toplantısı olacak

26 Mart 2012 20:48 tsi
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Tandoğan'da yapılacak toplantının 7'den 70'e herkesin parti bayrağı değil, Türk bayrağı ile katılacağı halka açık bir grup toplantısı olacağını söyledi.



Güler, yaklaşık 5 saat süren MYK toplantısından sonra yazılı bir açıklama yaptı. Güler, yarın yapılacak olan Tandoğan grup toplantısına, çocuğunun ve ülkesinin geleceğini düşünen herkesin bir kez daha davet edilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Tandoğan'daki grup toplantısının, gelecek kaygısı duyan 7'den 70'e herkesin parti bayrağı değil, Türk bayrağı ile katılacağı halka açık bir grup toplantısı olacağını dile getiren Güler, "Ele aldığımız, değerlendirdiğimiz ikinci konu Meclis Başkanı Sayın Çiçek'in, MEB Komisyonu toplantısında meydana gelen, milletvekillerinin yerde sürüklenip tekmelendiği toplantıdan sonra gösterdiği acziyet ve Başbakan Erdoğan'ın bu iş bitsin talimatından sonra içine düştüğü zavallılıktır. Sayın Çiçek, bu duruşuyla hem milli iradeye hem de Meclisimizin saygınlığına büyük bir darbe vurmuş, Meclis Komisyonu'nda zorbalık yapanlara da Genel Kurul'da zorbalık yapma yolunu açmıştır. MYK ayrıca, TBMM'nin görünürdeki Başkanı Sayın Çiçek'in yasama organının çalışma takvimini, yasama organının başı olan Başbakan'a teslim ettiğini de kamuoyuna duyurmayı görev bilmiştir. Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını tamamlayan MYK, basına yönelik baskıların ve ayrımcı uygulamaların günümüzde de devam ettiğini belirterek, gazeteci gözaltı ve tutuklamalarının gazete kapatmayla devam ettiğine dikkat çekmiş ve AKP'nin bu politikasını bir kez daha kınamıştır." dedi.

MYK'da iç sorunları da yakından etkileyecek olan Suriye'ye yönelik niyet, istek ve gelişmelerin de değerlendirildiğini anlatan Güler, CHP'nin daha önce olduğu gibi şimdi de Suriye halkının refahı ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün savunucusu olduğunu ifade etti.

(CİHAN)

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,647 µs