En Sıcak Konular

Şirketlere de kimlik numarası verilecek

26 Mart 2012 17:24 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu kurumları ile yeni bir Nace (şirketlerin alanlarına göre numara verme) faaliyeti yürüttüklerini ifade etti.

 Hisarcıklıoğlu, "Mayıs sonu itibari ile kimlik numarası nasıl tekse, bütün şirketlerin Nace kodları da tek olacak." dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile Kartepe'de buluşan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un faaliyet ve hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Nace'de gelinen aşamayı anlatan Hisarcıklıoğlu, "Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İçişleri Bakanlığı ve TOBB olarak yeni bir Nace faaliyeti yürütüyoruz. Mayıs ayı sonu itibari ile kimlik numarası nasıl tekse, bütün şirketlerin Nace kodları da tek olacak." ifadelerini kullandı.

Sistem ile kurumların uyumlu bir hal alacağını belirten Rifat Hisaracıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Böylece bir bütün olup aynı dili kullanacağız. Şehirlerde ayakkabı imalatçılarının ismi talep edildiğinde bu senenin ağustos ayı itibari ile Türkiye'de il temelinde ayakkabı üretenlerin listesini vereceğim. Bu devrim olacak. Bir başka şey daha yapıyoruz. Birey olarak hangi konutta oturduğumuzu devlet biliyor, ama hangi şirketin nerede faaliyet yürüttüğü ile ilgili veri yok. Bu sistemle beraber hangi şirket nerede faal, anında görebiliyor olacağız. Seneye genel şirketler hakkında rakamları verebilir hale geleceğim. Türkiye'de yeni teşvik politikalarının oturacağı tabanın da bu olması gerekiyor."

Balo Projesi'nin ülke adına önemini vurgulayan TOBB Başkanı, şunları kaydetti:

"Son 10 senede İstanbul Sanayi Odası'nın 1.000 sanayi şirketi içinde 155'i Anadolu'ya kaydı. Çok dinamik bir yapı var. Bizim onun önünü açıyor olmamız gerekiyor.

Sanayi ve büyük firmalar Anadolu'ya kayarken, biz Anadolu'yu Gümrük Birliği'nin içine sokamadık. Bu sebeple Anadolu'yu Avrupa'ya tren yolu ile bağlayacak Balo Projesi'ni hayata geçirdik. Proje, Anadolu'yu Gümrük Birliği'ne sokacak."

Ekonomiyi de değerlendiren Rifat Hisarcıklıoğlu, 2011'in ilk 3 çeyreğinde Türkiye'nin yüzde 9,6 büyüdüğüne işaret etti. Özel sektörün bu büyümede önemli katkıları olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Eğer ithalat ve ihracatımız denk olsa Türkiye bir rekor daha kıracaktı ve yüzde 12,7 büyüyecekti." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs