En Sıcak Konular

Havalar soğuyor

26 Mart 2012 15:49 tsi
Türkiye, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı tüm yurtta Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle hissedilir derecede azalacak.

Tahminlere göre, bugün öğleden sonra iç kesimlerde görülecek mevzi sağanağa ilave akşam saatlerinden itibaren Karadeniz Bölgesi de yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesiminin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Yarın, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde gerçekleşecek.

Yurdu etkileyen soğuk ve yağışlı hava kütlesi, 28 Mart Çarşamba Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesiminde (Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde) etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Öte yandan; 28 Mart'ta yurdun kuzeybatı kesimlerinin Marmara, Kuzey ve iç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölümü Balkanlar üzerinden gelen yeni yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Kütahya'nın yüksek kesimleri ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığının, yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 10 derece azalacağı, 28 Mart'ta önemli bir değişikliğin olmayacağı, 29 Mart Perşembe gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Bilecik, Sakarya, Bursa (Yenişehir) çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneyi (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri) ile Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat ile akşam saatlerinden sonra kıyı kesiminin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevreleri hafif yağmurlu, öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,008 µs