En Sıcak Konular

Çiçek: Bosna Hersek ile kalbi ilişkilerimiz var

26 Mart 2012 15:38 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Milorad Zıvkovıç ve beraberindeki heyeti kabulünde Bosna Hersek'in Türkiye ve Türk halkında ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Milorad Zıvkovıç ve beraberindeki heyeti kabulünde Bosna Hersek'in Türkiye ve Türk halkında ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ile Bosna Hersek ilişkileri formal ilişkiler olmanın ötesinde çok kalbi ilişkiler" dedi.

Çiçek, Zıvkovıç ve beraberindeki heyet ile TBMM'de bir görüşme gerçekleştirdi. Çiçek, görüşmede yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'in Türkiye ve Türk halkında ayrı bir yeri olduğunu, Türkiye ile Bosna Hersek ilişkilerinin formal ilişkiler olmanın ötesinde çok kalbi ilişkiler olduğunu vurguladı. "Dolayısıyla bu gönülden ilişki nedeniyle Türkiye her zaman Bosna Hersek halkının yanında olmuştur. Bosna Hersek'in sorunlarının çözümünde bugüne kadar elinden gelen çabayı sürdürmüş , bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir" diyen TBMM Başkanı Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki ülke arasında son derece dostane ve iyi ilişkiler var, yoğun bir siyasi ilişki trafiği yaşıyoruz, karşılıklı ziyaretler her geçen gün biraz daha artarak devam ediyor. İnanıyorum ki sizin ve değerli heyet üyelerinizin ülkemizi ve parlamentoyu ziyareti bu ilişkilere yeni bir boyut kazandırmış olacaktır. Zaten meclis komisyonları arasında da bu ilişkiler sürdürülüyor bundan hem memnun oluyoruz hem de destekliyoruz. Kaldı ki Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkiler ne kadar yoğun ve düzenli olursa, bu sadece iki ülkenin yararına değil aynı zamanda Balkan ülkeleri açısından da olumlu tesirler sağlayacaktır. Birlikte paylaştığımız bu coğrafyada ilişkiler ne kadar iyi olursa, barış ve istikrar ne kadar kalıcı olursa hem bölgenin hem de tüm dünyanın bunda sayısız faydası var.

Maalesef geçen yüzyıl acılar yüzyılı oldu. Bu coğrafyada hep birlikte büyük acılar yaşadık. hiç olmazsa bundan gerekli dersi çıkararak bu yüzyılı barış ve istikrar yüzyılı olarak geçirmeyi bu toplumlar fazlasıyla hakediyor. Onun için bunu temin edecek her türlü çabayı Türkiye en aktif bir şekilde destekleyecektir. bu hedefin gerçekleşebilmesi bakımından, barış ve istikrar açısından parlamentolara da çok önemli görevler düştüğü muhakkaktır. O nedenle Parlamentolar arasında bu manadaki girişimler, çabalar, yoğun ilişkiler bu sürecin olumlu işlemesine büyük katkı sağlayacaktır."

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,724 µs