En Sıcak Konular

Toprak: Provokasyonlardan AKP sorumludur

26 Mart 2012 14:11 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP’nin Tandoğan Meydanında yapılacak grup toplantısını halka duyurmak için asılan davet afişlerinin “karanlık eller” tarafından yırtıldığını belirtti.

Miting öncesinde, miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP’nin sorumlu olacağı uyarısında bulunan Toprak, “AKP demokratik tepkimizi karalamaya, küçümsemeye ve illegal göstermeye çalışacağına hükümet olma sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir” dedi.

Toprak yaptığı yazılı açıklamada, yarın CHP'nin grup toplantısını Tandoğan Meydanı’nda milletle birlikte yapacağını belirterek, “Bizi TBMM’nin yüce çatısı altında konuşturmayan, arkadaşlarımızı yerlerde tekmeleyen anti-demokratik zihniyete karşı demokratik tepkimizi Salı Günü Tandoğan’da ortaya koyacağız. Ancak bizim bu demokratik hakkımız AKP yetkililerinin zoruna gitmiş olmalı ki hep bir ağızdan bize saldırmaya başladılar. Bu söylemleri çok önemsemiyoruz ama AKP’ye hükümet olduğunu da hatırlatıyoruz” dedi. Toprak, yarın saat 13.30’da Türkiye’nin ve Ankara’nın dört bir yanından CHP’li ve CHP’li olmayan binlerce insanın Tandoğan Meydanı’na akacağını ifade ederken, “Bu nedenle mitingimiz öncesinde, miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP sorumlu olacaktır. AKP demokratik tepkimizi karalamaya, küçümsemeye ve illegal göstermeye çalışacağına hükümet olma sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir” diye konuştu.

-“AFİŞLERİMİZ KARANLIK ELLER TARAFINDAN YIRTILMIŞ”

Mitingi halka duyurmak için hafta sonu Ankara’nın tümünde asılan davet afişlerinin, pankartlarının ve flamaların önemli bir kısmının “karanlık eller” tarafından yırtıldığını, söküldüğünü ve parçalandığını belirterek, “AKP yetkilileri bize saldıracaklarına, afişlerimize saldıranları bulup hesap sorsunlar. En demokratik hakkımızı duyurmamıza izin vermeyen bir zihniyet bu ülkeye nasıl demokrasi getirecektir” diye sordu. Toprak, “Partimiz demokratik tarihimizde bir ilk gerçekleştirerek grup toplantısını milletiyle birlikte, omuz omuza yapacaktır. Bu bizim için büyük bir onurdur. Ama aynı zamanda bu miting; TBMM çatısı altında bizi konuşturmayarak ve haklarımızı gasp ederek bizi bu eylemi yapmaya iten AKP için utan kaynağı olacaktır. Demokrasi tarihimiz bu olayı not edecektir. Biz CHP olarak çocuğunun hakkını ve ülkenin geleceğini düşünen; eşit, bilimsel, parasız eğitimden yana olan herkesi 27 Mart Salı günü 13.30’da Tandoğan meydanında bekliyoruz. Çünkü eğitim sistemi bölünür ve kesintili hale gelirse Türkiye dünyanın en geri ülkesi haline gelir” dedi.

Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,941 µs