En Sıcak Konular

'Balyoz Planı' davasında 86. duruşma

26 Mart 2012 12:16 tsi
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile Güney Deniz Saha Komutanı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, hakkında yakalama emri bulunan ve 14 Mart Çarşamba günü açılan ara duruşmada bu kararın yüzüne karşı okunmasının ardından tutuklanan emekli Orgeneral Ergin Saygun, ilk kez katıldı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 198 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 6 sanık duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme heyeti, daha önce verilen ara kararlar gereği mahkemeye ulaşan yazıları okudu.

Ergin Saygun'un avukatının mahkemeye, Saygun hakkında hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporu ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi sağlık raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor istenmesi için dilekçe verdiği bildirildi.

-Mahkeme başkanı avukatı salondan çıkarttırdı-

Gelen yazının okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, tutuklu sanık Ergin Saygun'un savunmasına geçileceğini bildirdi.

Bunun üzerine söz alan emekli Orgeneral Çetin Doğan ve bir kısım sanık avukatı Celal Ülgen, duruşma başlamadan önce Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) ilgili bazı maddelerine ilişkin beyanda bulunmak istediğini belirterek, başkan Diken'den izin istedi.

Mahkeme Başkanı Diken'in, ''Usulde böyle bir şey yok, savunma almaya geçeceğiz'' demesi üzerine Ülgen, ''Bugün bana söz vereceksiniz'' şeklinde yanıt verdi. Ülgen'in, birkaç kez ''Söz vereceksiniz'' ifadesini tekrarlaması üzerine Başkan Diken, ''Vermeyeceğim. Devam ederseniz dışarı çıkartmak zorunda kalacağım'' açıklamasını yaptı. Avukat Ülgen'in ''Çıkartın o zaman'' yanıtı vermesi üzerine Başkan Diken, ''Buyurun dışarı çıkartalım'' dedi.

Mahkeme heyetinin daha sonra duruşmaya 5 dakika ara verdiğini açıkladığı sırada bazı sanıkların, ''Mahkeme mahkeme değil, yazıklar olsun'' diye bağırması üzerine Başkan Diken, ''Bunu söyleyen sanıklar, kameralardan tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır'' şeklinde konuştu.

Duruşmaya verilen aranın ardından emekli Orgeneral Çetin Doğan ve bir kısım sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, söz almak istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken'in izin vermemesi üzerine, duruşma salonunda bulunan ve savunma yapması beklenen Ergin Saygun'un avukatı ile başka bir avukat dışındaki tüm sanık avukatları, mahkeme başkanının tutumunu protesto etmek amacıyla duruşma salonu terk etti.

-Ergin Saygun savunma yapmadı-

Avukatların salonu boşaltmasının ardından savunma yapması için diyecekleri sorulan tutuklu sanık emekli Orgeneral Ergin Saygun, ''Hapishane idaresi bilgisayar kullanmama izin vermediği için dosyayı inceleyemedim. Ben gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum. Doktora gitmek istiyorum. Savunmamı yarın yapacağım'' dedi.

Duruşma, iddianamede Saygun ile ilgili bölümün okunmasıyla devam ediyor.

aa

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs