En Sıcak Konular

Erdoğan, Kütüphane Haftası nedeniyle mesaj yayımladı

26 Mart 2012 10:57 tsi
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan Kütüphane Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği sağlayarak her yaştan ve sosyal sınıftan insanımıza sunan kütüphaneler insanlığın en önemli hazineleri, en önemli kültür mirasları ve eğitim kurumları arasında sayılmalıdır. Zira, milletlerin ilerlemesini, gelişmesini, kalkınmasını, yüksek kültürle donanmasını sağlayan en önemli unsurların başında, zengin kütüphaneler gelmektedir'' dedi.
 
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan Kütüphane Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajda, kütüphanelerin insanlığın bilgi birikiminin muhafaza edildiği ve gelecek nesillere aktarıldığı kültür evleri olduğunu belirten Erdoğan, ''Söz uçar, yazı kalır'' sözünü hatırlattı. Bugün, geçmiş yüzyıllarda yaşayan insanların yazıya aktardıkları, kayıt altına aldıkları ve kitaplaştırdıkları bilgi, gözlem, fikir ve tecrübeler sayesinde geçmişin çok daha iyi anlayabilindiğini, bugüne ve geleceğe ışık tutulabildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği sağlayarak her yaştan ve sosyal sınıftan insanımıza sunan kütüphaneler insanlığın en önemli hazineleri, en önemli kültür mirasları ve eğitim kurumları arasında sayılmalıdır. Zira, milletlerin ilerlemesini, gelişmesini, kalkınmasını, yüksek kültürle donanmasını sağlayan en önemli unsurların başında, zengin kütüphaneler gelmektedir. Bu bakımdan, bizler de günümüzün bilgi birikimini, hafızasını gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerimizi muhafaza etmeli, onları daha da zenginleştirmeli ve modern imkanlarla donatmalıyız.

Bugün, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte, devasa kütüphanelerde muhafaza edilen binlerce, yüz binlerce kitap, 'çip' adı verilen küçücük elektronik materyaller içinde korunabilmekte, yine aynı imkanlar sayesinde, her türlü bilgi, saniyeler içinde dünyanın farklı coğrafyalarındaki geniş kitlelere ulaştırılabilmektedir. İnanıyorum ki çağdaş kütüphanecilik imkanları ve bilişim teknolojileri sayesinde günümüzün bilgi birikimi gelecek nesillere çok daha sağlıklı, çok daha zengin bir şekilde aktarılabilecek, bilgi toplumu olma yolunda çok önemli bir adım atılmış olacaktır.

Bu düşüncelerle Kütüphane Haftası'nı kutluyor, değerli kütüphanecilerimize başarılar diliyor, bu haftanın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin içindeki kitap sevgisini arttırmasını temenni ediyorum.''

aa


Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,038 µs