En Sıcak Konular

Müslüman Kardeşler, asker ile karşı karşıya

26 Mart 2012 09:09 tsi
Müslüman Kardeşler, asker ile karşı karşıya Mısır'da en büyük siyasi grup kabul edilen Müslüman Kardeşler ile ülkede iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey arasında başlayan gerginlik karşılıklı açıklamalar ile sertleşti.


Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin Yüksek Askeri Konsey tarafından atanan Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifa etmesini istemesi ve hükümet hakkında gensoru önergesi vermeye hazırlanması ile başlayan gerginlik, karşılıklı açıklamalar ile yeni bir boyut kazandı.

Yüksek Askeri Konsey tarafından atanan Kemal Genzuri Hükümeti'nin gensoru ile düşürülmesi halinde Halk Meclisi'ni fesih edeceği yönünde tehditte bulunduğunu ileri süren Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada ''Gerekirse yeniden devrim yaparız'' açıklamasında bulundu.

Yüksek Askeri Konsey'in belirtilen süre içerisinde yetkilerini sivillere devretmesi gerektiği de söz konusu açıklamada yer aldı.

Müslüman Kardeşler daha önce yaptıkları açıklamalarda, ağırlıklı olarak Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifa etmesi gerektiğini ve ülkede bir birlik hükümeti kurulmasına imkan tanınması görüşünü savunuyorlar.

Kemal Genzuri Hükümeti'nin kötü bir yönetim gösterdiği, planlamalar yapamadığı ve bir çok olayda aciz kaldığını ileri süren Müslüman Kardeşler, Mübarek'in istifasını verdiği 11 Şubat 2011 tarihinden itibaren sorumluluklarının bilincinde bir hareket tarzını benimsediklerini savunuyorlar.

Mısır televizyonundan bir bildiri yayınlayan Yüksek Askeri Konsey, bildiride, cumhurbaşkanlığı seçimleri, anayasa komisyonu ve askeri yönetimin görev devri konusunda niyet sorgulaması yapan açıklamaları kınadığını belirtti.

Yüksek Askeri Konsey iktidara geldiği 1 yıllık süre zarfında ilk defa Müslüman Kardeşler'i hedef alan bir açıklama yayınladı.

Yüksek Askeri Konsey'in devrimin çıkarlarını koruduğu dile getirilen bildiride, silahlı kuvvetlerin Mısır'ın istikrarını korumak için çaba harcadığı kaydedildi.

Bazı şeylerin istismar edilmemesi gerektiği belirtilen Yüksek Askeri Konsey bildirisinde, askeri yönetim hakkında ileri sürülen iddiaların iftiradan öteye gitmediği ileri sürüldü.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan halk ayaklanması sonucunda 30 yıllık iktidarını bırakmak zorunda kalan Hüsnü Mübarek, yetkilerini orduya devrederek görevinden ayrılmıştı.

Mübarek rejiminin yıkılmasının ardından yapılan ilk özgür ve demokratik seçimlerde Müslüman Kardeşler'in kurduğu Hürriyet ve Adalet Partisi yüzde 40'dan fazla oy alarak Halk Meclisi'ne birinci parti olarak girmişti.

A.A.



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,073 µs