En Sıcak Konular

Çiçek: Yeni anayasa, Türkiye'nin demokratik itibarını yükseltecek

25 Mart 2012 17:17 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, vatandaşların taleplerine uygun yeni bir anayasa yapılmasının Türkiye'nin demokratik itibarını daha yukarılara çıkaracağını söyledi.



Samsun Atatürk Spor Salonu'nda yeni anaya çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Anayasa buluşmasının ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen istişare toplantısına geçen Çiçek, "İnanıyorum bundan sonraki Türkiye'nin kalkınma mücadelesinde, daha güçlü daha büyük bir Türkiye'nin inşasında aynen 1919'da olduğu gibi Samsun yine üzerine düşen görevleri yapıyor ve yapacaktır. İlk adımın atılmasından 93 yıl geçti. 93 senede Türkiye'nin nereden nereye geldiğimizin iyi bilinmesi lazım. Türkiye dirliğini, birliğini hep muhafaza etti. Bugün Türkiye, sözü sohbeti dinlenen bir ülke oldu ve bundan sonra da olacaktır." dedi.

Çiçek, yeni anayasaya ihtiyaç duyulduğunu; ancak anayasanın Türkiye'deki tüm dertlerin çaresi olmayacağını vurguladı. Çiçek, şöyle devam etti: "Bu işin başarılmasında en evvel siyasi partilerimizin değerli genel başkanlarına teşekkür ediyorum. Onlar destek vermeseydi karar almasıydı bugün bu toplantıları yapamazdık. Dört siyasi partimiz onların saygı değer genel başkanları, parti yöneticileri bu dönem yeni bir anayasayı birlikte yapabilme noktasında irade ortaya koydular, destek ortaya koydular. Bunda sonra da bu desteğe çok daha fazla ihtiyacımız var."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ise yeni anayasa çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen toplantıların sivil toplum örgütlerinin yüksek katılımıyla hummalı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Birlikte, rahmet ve bereket var. Meclis başkanımızın başkanlığında dört tane farklı düşünen siyasi parti bir araya gelebildi. Bu çok önemli bir şey. Uzlaşma kültürü deyin, birlik beraberlik deyin, rahmet deyin hepsi var. " diye konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs