En Sıcak Konular

Yoğun güvenlik önlemi, milli güne gölge düşürdü

25 Mart 2012 15:57 tsi
Yunanistan'da 25 Mart milli günü, ekonomik kriz sebebiyle halkın hükümet ve siyasilere yönelik protesto gösterilerinde bulunabileceği gerekçesiyle yoğun güvenlik önlemlerinin gölgesinde kutlandı.

 Başkent Atina'da düzenlenen yaya askeri birliklerin katıldığı geçit törenlerini halktan sadece birkaç yüz kişi izlerken, diğer büyük kentlerde ise hükümet protesto edildi. Polis ile arbede yaşandı.

Yunanistan'da ekonomik krizle mücadelede hükümetin art arda koyduğu vergiler ile maaşlarda ciddi oranda kesintiye gitmesi, ülkenin Osmanlıdan bağımsızlığını kutladığı 25 Mart'ın çok sönük geçmesine sebep oldu. Son dönemde başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer siyasilere yönelik yoğurtlu protestolardan çekinen hükümet, 25 Mart'ta şimdiye kadar eşine rastlanmayan yoğunlukta güvenlik önlemi aldı.

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın meçhul asker anıtına çelenk bırakmasıyla törenler başladı. Başbakan Lukas Papadimos, bakanlar, askeri yetkililer ve yabancı ülke büyükelçileri törenlerde hazır bulundu. Kutlamalarda Türkiye'yi Atina Büyükelçisi Kerim Uras temsil etti. Atina'da parlamento önündeki Sintagma Meydanı'nda yapılan yaya askeri geçit törenlerinde, 4 bin polis görev yaptı. Binaların üzerinde keskin nişancılar görevlendirildi. Şimdiye kadar ilk defa böylesine yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekerken, halk törenlere ilgi göstermedi. Törenleri izlemek isteyen birkaç yüz kişi ise 500 metre uzaklıktan takip etmek zorunda kaldı. Kutlamalar, yaklaşık yarım saat sürdü.

Tören alanına uzak ara sokaklarda bazı küçük gruplar protesto gösterilerinde bulundu. Polis, göstericilere daha fazla yaklaşma fırsatı vermedi. Atina'da 30 kişi gözaltına alındı. Girit, Patra, Selanik, İskeçe, Larisa ve diğer kentlerde ise hükümet protesto edildi. Vatandaş ile polis arasında arbede yaşandı. Sakız adasında ise törenlerin yapılmasına bile izin verilmedi. Diğer bazı kentlerde ise protokol tribünü kurulmadı. Rodos'ta ise protestolar sebebiyle küfürlerin duyulmaması için mikrofonlar kapatıldı.

Törenin ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Papulyas, ülkenin birliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı ve Yunanistan'ın bu zor günlerden zaferle çıkacağını söyledi.

Başbakan Lukas Papadimos ise "kararlılık, birlik ve dayanışma sayesinde ekonomi ile olan savaşımızı kazanacağız" dedi.

(CİHAN)

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,395 µs