En Sıcak Konular

Obama, Kuzey Kore'yi Güney'den uyardı

25 Mart 2012 14:51 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, pek çok ülkenin tepkisine karşın uzun menzilli füze fırlatma planlarını sürdüren Kuzey Kore'yi bu kararını gözden geçirmesi konusunda uyardı.

Nükleer güvenlik konusunda düzenlenen zirveye katılmak üzere Güney Kore'nin başkenti Seul'e gelen Obama, Güney Kore Başkanı Lee Myung-bak ikili özel bir görüşme yaptı.

Liderlerin görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Obama, uzun menzilli füzeyi fırlatma planlarına devam etmesi durumunda Kuzey Kore'nin uluslararası toplumdan tecrit edilme riskini daha da derinleştireceğini belirterek, "Kuzey Kore tehditler ve kışkırtmalarla bir şey elde edemez" dedi.

Obama ile Lee düzenledikleri ortak basın toplantısında Kuzey Kore'yi uzun menzilli füzeyi fırlatmasının doğuracağı sonuçlar konusunda uyarırken, Obama da bu hareketin nükleer denemeleri durdurması karşılığında Kuzey Kore'ye gıda yardımı yapılmasını öngören anlaşmayı tehlikeye atacağı ikazında bulundu. Obama, "Kötü davranış ödüllendirilmez" diye konuştu.

Dünyanın yörüngesine yerleştirilmek üzere uzaya uydu taşıyacak Unha-3 adlı uzun menzilli füzenin Kuzey Kore'nin batı sahilinden 14-16 Nisan tarihleri arasında fırlatılacağını ilan eden Kuzey Kore hükümeti füzenin barışçı amaçlar için kullanılacağını öne sürüyor.

Başta ABD, Japonya ve İngiltere olmak üzere pek çok ülke, uzaya fırlatılacak füzede, uzun menzilli füzelerin fırlatılmasıyla aynı teknolojinin kullanılacak olması nedeniyle buna karşı çıkıyor ve bunun BM'nin nükleer silahlar ve füze faaliyetlerine getirdiği yasağın ihlali olduğunu savunuyor.



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,702 µs