En Sıcak Konular

'İrade olsa Kıbrıs ve İran çözülür'

25 Mart 2012 10:28 tsi
'İrade olsa Kıbrıs ve İran çözülür' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Viyana ve Brüksel gezisinin dönüşünde soruları yanıtladı.

AB Dışişleri Bakanları toplantısında Kıbrıs müzakerelerinin gündeme geldiğini belirten Davutoğlu, "AB bir ilerleme olamayacağı kanaatinde. Dışişleri Konseyi toplantısında bir şey söyledim. 'İki konu var ki; bütün detaylarına kadar müzakerelere baktım. Biri Kıbrıs, diğeri İran' dedim. 'Birkaç saatte biter' dedim. 'Yeter ki, iyi niyet ve güçlü bir siyasi irade olsun' dedim. 'Bu ikisi olursa 3 ay iyi bir süredir' dedim. Ama bu ikisi olmazsa Kıbrıs ve İran nükleer müzakereleri asırlardır sürebilir" diye konuştu. Kıbrıs müzakerelerinde ilerleme kaydedilmemesinin Rum tarafının tutumundan kaynaklandığını ifade eden Davutoğlu, siyasi irade olması halinde meselenin 3 ayda çözülecebileceğini kaydetti. ABD'nin İran'la ilgili yaptırımlar listesini şubat ayında bu ülkeye yaptığı ziyaret sırasında müzakere ettiklerini belirten Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Seul'de Başkan Obama ile yapacağı görüşmede bu konunun da ele alınacağını söyledi.
 
AB ÜLKELERİNE VİZESİZ GEÇİŞ

Davutoğlu, Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vize muafiyeti konusunda da "İyi şeyler olabilir" dedi. 26 Nisan'da AB İçişleri ve Adalet Konseyi'nin toplanacağını ifade eden Davutoğlu, "İnşallah bu toplantıda vize muafiyeti başlatırız. Vizelerin kaldırılması diğer ülkelerde 3 ya da 4 yıl sürüyor. Önemli olan karar almak. Karar alınınca psikoloji de değişiyor" diye konuştu.


Gülnisa ile 7 çocuğum oldu

 Konya'da kendisine, "Babamı hiç görmedim" diyen 10 yaşındaki şehit çocuğu Gülnisa Alkış'a, "Beni baban olarak kabul eder misin?" diyerek, onu manevi evlatlığına alan Bakan Davutoğlu, "Gülnisa'yı aradım, telefonla konuştuk. Yüreği pır pır ediyordu. Onu yine arayacağım ve Ankara'ya getireceğim" dedi. 4 kız çocuğu babası olduğunu belirten Davutoğlu, "Van depreminden sonra Van'dan iki ikiz çocuk manevi çocuğum oldu. Onlarla ilgileniyorum. Bir de Gülnisa var. Şimdi 7 çocuğum oldu. Eşim Sare Hanım takip ediyor. Ankara'ya geldikten sonra bir defa aradım, telefonla konuştuk. Yüreği pır pır ediyordu. Yine arayacağım. Çok gecikmeden de bir ara Ankara'ya getireceğim. Biz de yetimin yeri başkadır" şeklinde konuştu.

Abdülkadir Selvi - Yeni Şafak


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs