En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun reddettiği plan

25 Mart 2012 09:28 tsi
Kılıçdaroğlu'nun reddettiği plan CHP'nin salı günkü grup toplantısını Tandoğan meydanında gerçekleştirme planının perde arkası ortaya çıktı.

Zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifinin geri çekilmesini isteyen CHP'nin salı günkü grup toplantısını Tandoğan meydanında gerçekleştirme planının perde arkası ortaya çıktı.
 
Alınan bilgilere göre, grup yönetimi, ilk olarak Meclis'teki grup toplantısına 'rekor katılım' planladı. Grup salonu ve Meclis koridorlarını partililerle doldurmayı hedefleyen CHP, böylece miting gibi grup yapacaktı. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçeneğe sıcak bakmadı. Bütün partilerin grup toplantısının salı günü olması ve ziyaretçi yoğunluğu dikkate alındı, güvenlik kaygısı oluştu. Sonuç olarak, alana çıkmanın daha etkili olacağı görüşü öne çıktı.
 
ANNELERE ÇAĞRI
 
CHP'nin Salı günkü mitingine özellikle anne ve babalar davet edilecek. Kılıçdaroğlu, 4+4+4 tartışması başladığından bu yana grup toplantılarında "annelere harekete geçme" çağrısı yapıyordu. Bu nedenle Tandoğan Meydanı'nda  kadınların ağırlıkta olması bekleniyor.

GENSORU ÖNERGELERİ CEPTE
 
CHP, teklifin yasalaşmasını engellemek için rekor sayıda 'gensoru' önergesi verme planı üzerinde de duruyor. Parti grubunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil tüm bakanlarla ilgili, imzalı ve gerekçeleri hazır çok sayıda gensoru önergesi tutuluyor. Kılıçdaroğlu'nun 'olur' vermesi durumunda rekor sayıda gensoru önergesi Meclis Başkanlığı'na verilecek. Gensoru önergesinin gündeme alınmasına ilişkin Genel Kurul'daki ön görüşme süresi yaklaşık 2-3 saati buluyor. Bu nedenle hayata geçmesi durumunda gensoru taktiği ile teklif görüşmeleri tıkanma noktasına gelebilir. CHP, Altındağ'da edindiği konut tartışması nedeniyle Suat Kılıç ve Deniz Feneri soruşturması ile ilgili iddialar nedeniyle Beşir Atalay hakkında gensoru önergesi vermişti.
 
ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜLECEK
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e teklifi iade çağrısında bulunan ve komisyon tartışmalarındaki tutumu nedeniyle Çiçek'in tarafsızlığını yitirdiğini iddia eden CHP, tepkisini Meclis Danışma Kurulu toplantısına grup başkan vekili düzeyinde katılmama tepkisi ile gösterecek. CHP, Danışma Kurulu toplantılarında milletvekili düzeyinde temsil edilecek. teklifin yasalaşması durumunda da Anayasa Mahkemesi'ne başvuru gerçekleştirilecek. Teklifin komisyondan Meclis İçtüzüğü'ne aykırı şekilde geçtiğini savunan CHP, bu durumun Anayasa'ya şekil yönünden aykırılık içerdiği görüşünü dile getiriyor.
 
4+4+4 19.00 SONRASI

Genel Kurul'da salı günü görüşülecek teklifle ilgili grupların taktikleri netleşti. AK Parti grubu, görüşmelere Meclis TV'nin kapandığı saat 19.00 sonrası başlanmasını öngörüyor.

Genel Kurul, salı günü, görüşmeleri yarım kalan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edecek. Ardından 4+4+4 teklifine geçilecek. Genel Kurul çalışmaları 24.00'e kadar sürecek. Ak Parti grubu, hafta sonu dahil Meclis'i çalıştıracak. Yasa geçene kadara AK Partili vekiller Ankara'dan ayrılmayacak.
 
‘TÜİK rakamlarıyla oynanıyor
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Plan Bütçe Komisyonu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında hükümetin ekonomiyi iyi yönetemediğini savundu. CHP lideri , TÜİK'in rakamlarla oynadığını da iddia etti.

Kılıçdaroğlu, 4+4+4'le ilgili bir soru üzerine "Vurgun yasası o. 2030'a kadar eğitimle ilgili aşağı yukarı tüm alımlar ihale yasasının dışında olacak. Çocukların sırtından vurgun yapılacak'' dedi.
 
bugün


Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,066 µs