En Sıcak Konular

Putin karşıtları 6 Mayıs'ı bekliyor

24 Mart 2012 22:22 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in 7 Mayıs'ta yemin ederek göreve başlamasından önce Moskova sokakları yeniden ısınacak.

4 Aralık parlamento seçimlerinin ardından gösterilere başlayan muhalif gruplar, 6 Mayıs'ta büyük gösteri için hazırlıklara başladı.

Muhalif gruplardan "Sol Cephe" lideri Sergey Udaltsov Moskova Puşkin Meydanı'nda 250 kadar taraftarı ile bir araya geldi. Her Cumartesi 14.00'da meydanda toplanacakları ifade eden Udaltsov "Milyonların Yürüyüşü" adını verdikleri gösteri ile 6 Mayıs'ta sokakta olacaklarını iddia etti.

İktidarın ancak güçlü gösterileri dikkate alacağını, Putin'in koltuğuna oturmadan bir gün önce büyük kalabalıkları beklediklerini ifade eden Udaltsov, "Biz katliam ya da yıkım istemiyoruz. Moskova sokaklarında barış içinde büyük kalabalıklarla yürümek istiyoruz." dedi. Ukrayna'da 2004'de gerçekleşen Turuncu Devrim'e atıfta bulunmamaya dikkat gösteren muhalefet, gösteriler için "meydan" ifadesinin kullanılmasına da karşı.

GÖSTERİLER İLGİ AZALIYOR

Rusya kamuoyu şirketi VTsIOM'un anketine göre, halkın yüzde 38'i gösterilerden en yüksek noktanın geride kaldığını düşünüyor. Yüzde 39 gösterilerin giderek azalacağını ifade ederken, sadece yüzde 9 bundan sonrası için tepkilerin daha da artacağı öngörüsünde bulunuyor.

4 Mart'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ardından yeni gösterilerin hedefi sadece Putin haline geldi. Muhalefet gruplar seçimlerde hile yapıldığını, otobüslerle insanların seçim merkezlerine taşındığını, parayla gösteriler için insanlar toplandığını iddia ediyor.

ST. PETERSBURG'DA BİN KİŞİ PUTİN'İ PROTESTO ETTİ

Bu arada St. Petersburg'da sokağa inen protestocular, önümüzdeki dönemde valinin halk tarafından seçilmesini istedi ve Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin aleyhine sloganlar attı.

"Temiz seçim" sloganıyla gerçekleştirilen izinli gösteriye yaklaşık bin kişi katıldı. Gorkovskaya metro istasyonu önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları, "Burası bizim ülkemiz", "Rusya özgür kalacak", "Dürüst insanlar için, adil seçimler" yazılı dövizler ve Putin aleyhtarı sloganlar eşliğinde Marsovy alanına kadar yürüdü. Burada kısa bir konuşma yapan organizatörler, seçimlerin yenilenmesini istedi.

Gösteriye muhalif gruplardan Solidarnosti (Dayanışma), DrugoyRossii (Öteki Rusya), Studentiçeskiedeystvie (Öğrenci Hareketi) katılırken, Yabloko Partisi de gösteriye destek verdi.

Polis herhangi bir olay çıkmaması için çevrede güvenlik önlemleri alırken, provokatör olduğundan şüphelendiği 4 kişiyi göz altına aldı. Gösteri yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

(CİHAN)

Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs