En Sıcak Konular

Küçük Kandil yerle bir oldu

24 Mart 2012 17:54 tsi
Küçük Kandil yerle bir oldu Küçük Kandil olarak anılan ve 15 yıldır girilemeyen Bitlis'teki Sehi Ormanları'na jandarma ve polis özel harekat birlikleri girdi.

Jandarmayla ortak operasyon yapan polis özel harekat, 15 yıldır girilemeyen Bitlis'teki Sehi Ormanları'nda 8'i ölü 9 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi. Cudi Dağı'nda devam eden çatışmada ise 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Star gazetesinin haberine göre; jandarma ve polis özel harekat birlikleri, Bitlis Hizan'da 15 yıldır operasyon yapılmayan Sehi Ormanları'na girdi.

Nokta istihbarat üzerine yapılan operasyonda 8 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

15 yıldır bölgeye operasyon düzenlemediği için "Kandilcik" olarak adlandırılan Sehi Ormanları isimli bölgede çok sayıda sığınak bulunduğu öğrenildi.

En son 1996-1997 yıllarında operasyon düzenlenen Bitlis Hizan İlçe sınırları içindeki Sehi Ormanları isimli bölgeye girildi. Sabah gün ışırken başlayan operasyonda 8 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 1 terörist sağ olarak ele geçirildi.

Çatışmada bir korucunun da şehit olduğu öğrenildi. Yaklaşık 15 yıldır operasyon düzenlemediği için Kandilcik ismi verilen bölgede operasyonun halen devam ettiği öğrenildi.

Nokta istihbarat üzerine bölgedeki mağaralar tek tek kuşatma altına alınıyor. Çok sayıda sığınak ve kampın bulunduğu bölgenin örgüt için hayati öneme sahip olduğu kaydediliyor.

Yaralılar Şırnak Hastanesi'nde

Cudi Dağı Silopi kırsalında 6 özel harekat polisinin pusuya düşürülerek şehit edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar sonuç vermeye başladı.

7 PKK'lının ölü geçirildiği ilk sıcak temasın ardından dün gün boyu çatışma sürdü. Operasyonun devamında 9 PKK'lının daha öldürüldüğü öğrenildi. İki teröristin ise sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle operasyon alanlarına timlerin sevki de sürüyor. Kaçmaya çalışan teröristlerin izleri özel harekat polis ve jandarma timleri tarafından sürülüyor.

Bu arada operasyonda yaralanan 3 güvenlik görevlisi tedavi altına alınmak üzere Ankara'ya sevk edilirken 7 kişi de Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,197 µs