En Sıcak Konular

Başsavcının NPD partisi tereddüdü

24 Mart 2012 16:25 tsi
Alman Federal Başsavcı Harald Range, aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) yasaklanması için bir dava açılması konusunda tereddütleri olduğunu söyledi.



Range, "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" gazetesinin yarın yayımlanacak nüshasına yaptığı açıklamada, NPD'nin, 8 Türk, 1 Yunan ve 1 kadın polisi öldüren aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) adlı terör hücresine sistematik bir şekilde destek sağladığı yönünde bir bilginin olmadığını belirterek, "Bazı destekçilerde kişisel bir ilişki var. Ancak şu ana kadar NPD'nin yapısal bir desteği olduğu yönünde bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

Bu konuda politikacıların işine karışmak istemediğini ifade eden Range, kendisinin şahsen, aşırı sağa karşı siyasi alanda mücadele edilmesi gerektiğine inandığını, bunun toplumsal bir görev olduğunu kaydetti.

Devletin suç olaylarına karşı kararlı bir şekilde mücadele etmesi ve her fırsatta aşırı sağcı düşüncelerin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatması gerektiğini söyleyen Range, "Ancak devlet, anayasada yer alan partiler ile ilgili imtiyazdan dolayı aşırı derecede tepki de göstermemeli" görüşünü belirtti.

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ile eyalet içişleri bakanları Perşembe günü Berlin'de düzenledikleri toplantıda, NPD'nin yasaklanabilmesi için sistematik bir şekilde delil toplama, bunun için de NPD'nin yönetim kademelerinde faaliyet gösteren Anayasayı Koruma Dairesi muhbirlerinin görevine Nisan ayı başından itibaren son verme kararı almıştı.

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs