En Sıcak Konular

Ak Parti'den TÜSİAD'a: İşine bak

24 Mart 2012 15:50 tsi
Ak Parti'den TÜSİAD'a: İşine bak Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş, iş yasalarıyla ilgilenmeyen ancak eğitimle ilgili yasalarla ilgilenen TÜSİAD'a "kendi işine bak" çıkışında bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) eleştirerek, "Sivil toplum örgütlerimiz kendilerini çok yakından ilgilendiren, yani bir manada iş aleminin anayasası diyebileceğimiz bu kanunla ilgili fikirleri olmazken, milli eğitimle ilgili, 4+4+4 ile ilgili sivil toplum örgütlerimizin biri yine karşı çıkmaya başladı" dedi.

Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma ve Tanıtma Merkezi (TEBİAT) tarafından Afyonkarahisar'da "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun İş Dünyasına Getirdiği Yenilikler ve Tedirginlikler, Değiştirilmesi Gereken Maddelerle İlgili Yasal Düzenleme İhtiyacı" konulu seminer düzenlendi.

Seminerin ilk oturumu AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın başkanlığında yapıldı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın da yer aldığı ilk oturumun açılışında konuşan Elitaş, geçmişten 2011 yılına gelinceye kadar Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişikliklerin bu dönemde yeniden düzenlendiğini söyledi.

11 Ocak tarihinde Türk Ticaret Kanunu'nun görüşmelerine başladıklarını hatırlatan Elitaş, 2 bin 700 maddelik kanunun 13 Ocak tarihinde çıktığını belirterek, "Sivil toplum örgütlerine üniversitelerimizde konuyla ilgilenen kim varsa, hatta esnafımızdan, sanatkarımızdan, ticaret odalarından, odalar birliğinden, 'Biz bir kanun çıkarıyoruz bin 500 maddelik, 3 bin maddelik uyumlarla ilgili kanunlar çıkarıyoruz.

Bununla ilgili talebiniz, arzunuz neyse bildirin' dedik. Şöyle dediler, 'Biz siyasetin uzlaşacağını tahmin etmiyoruz.' Siyaset her zaman kavga eden, tartışmayla değil, çoğu zaman da uzlaşma ile geçinir. Bugüne kadar Türkiye'nin gündemindeki önemli meseleleri siyasetin birlikte yaptığı uzlaşma çalışması ile bir noktaya getirdik" dedi.

Sivil toplum örgütlerini 'kendi konuları ile ilgili meseleleri değil de farklı meseleleri gündeme getirmekte mahir' olduğunu söyleyerek eleştiren Elitaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Hiç unutmuyorum, 25 Haziran 2009 tarihinde Ceza Kanunu'nda bir değişiklik yapmıştık. Bir işadamları derneğinin başkanı sabah erkenden, 'Biz bu kanuna karşıyız' diye demeç verdi.

Ceza Kanunu'ndaki yaptığımız bir değişiklik, yani çek-senetle ilgili değil, dolandırıcılıkla ilgili farklı bir konu ile ilgili 250. maddesindeki yaptığımız değişikliğe bir sivil toplum örgütünün başkanı anında karşı çıkmıştı ve o günlerde iş alemini çok ilgilendiren istihdamla ilgili bir yasa teklifimiz vardı ve altında da benim teklifim vardı.

Sivil toplum örgütleri aşırı derecede eleştiriyordu bizi. Örgüt başkanına telefon açtık dedik ki, 'Sayın başkanım bu konu ile ilgili de görüşlerinizi ifade etmenizi arzu ederim.

Ama Türk Ceza Kanunu ile ilgili görüşlerinizi birden beyan edince açıkçası siz neyi temsil ediyorsunuz diye de tereddüde düştüm' dedim. Nitekim Türk Ticaret Kanunu, 13 Ocak tarihinde TBMM'den geçip 14 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra o günden bugüne geçen süre içerisinde herhangi bir ses yok.

İşadamından bir katkı yok, ocak ayının başından itibaren birkaç köşe yazarımızın Türk Ticaret Kanunu'nun yansımalarını, ceza ile ilgili maddelerinde rahatsızlıklar oluşması ile birlikte gündeme getirmişti. TEBİAT'a da bu konuda teşekkür ediyorum.

Çünkü biz bu yasayı çıkarırken kamuoyundaki yansımalarını alıp, arkasından önergelerle yine mutabık kalacağımız kanunları siyasi partilerin grupları ile yapacağımız önergelerle değiştireceğimizi arzu ettik.

Yine sivil toplum örgütlerimiz kendilerini çok yakından ilgilendiren, yani bir manada iş aleminin anayasası diyebileceğimiz bu kanunla ilgili fikirleri olmazken, milli eğitimle ilgili, 4+4+4 ile ilgili sivil toplum örgütlerimizin biri yine karşı çıkmaya başladı.

Ben iş aleminden gelen bir milletvekiliyim, yönettiğim işletmede eğer pazarlamacı üretime karşıysa, üretimde çalışan kişi pazarlamanın nasıl yapılacağı ile ilgili fikir veriyorsa birim başında çalışanlar konuya çok uzaktır demektir. A hattının postabaşı C hattının postabaşını eleştiriyorsa, oradaki yaptığı işlerdeki yanlışlıkları düzeltiyorsa, kendi işini dikkatlice yapmıyor demektir."

Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,181 µs