En Sıcak Konular

Bakan Ergin: Suriye'yi bir yıl önce uyarmıştık

24 Mart 2012 14:55 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'daki sınır kapılarının şu an için açık kalacağını, gerekli değerlendirmelerin Dışişleri ve güvenlik birimleri tarafından yapıldığını söyledi.

 Ergin, Türkiye'nin, Suriye'yi yaşanan olaylar konusunda bir yıl önce uyardığını hatırlattı.

Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Hataylı TIR şoförlerinin ailelerini ziyaret eden Bakan Ergin, ailelere başsağlığı dileklerini iletti.

Taziye ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergin, bir yıl öncesinde Türkiye'nin Suriye'de yaşanan olaylar noktasında Suriye hükümetini uyardığını söyledi.

Suriye'deki ateşin bir an önce sönmesi temennisinde bulunan Ergin, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnsanların eşleri, babaları, kardeşleri hayatını kaybediyor. Hemşehrimizin acılarını paylaşmak için geldik. Ümit ediyorum ki bir an önce bu ateş dursun, bir an önce akan kan dursun ve Suriye'de barış tesis edilsin." dedi.

Suriye'de şu an itibariyle can ve mal emniyetinin kalmadığını söyleyen Ergin, "Türkiye'nin baştan itibaren bütün çabası buna dönük idi. Ama maalesef bugün Suriye'de can emniyeti de mal emniyeti de yok. Türkiye olarak biz komşu ülkenin bu hale gelmemesi için bir yıl öncesinde yoğun çabalar saffettik. Bu konuda önemli inisiyatifler alamaya çalıştık. Ama maalesef mümkün olmadı bu noktaya geldi. Temennimiz daha kötüye gitmesin. Bir an önce bu olumsuz şartlar olumluya dönsün diye uğraşıyoruz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı çağrıya herkesin kulak vermesini isteyen Ergin, "Nakliyecilerimizi şoförlerimizin ticaret erbabı işadamlarımızın emniyeti için alınması gereken tedbirler alınıyor ancak Dışişleri Bakanlığımızın bu konudaki çağrılarına da vatandaşlarımızı kulak vermesi gerekiyor. Alternatif güzergah noktasında Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlığımızın yoğun çabalarımız var. Alternatif güzergâhın faaliyete geçirilecek olması kapının kapatılmasını gerektirmeyebilir. İhtiyaç duyulduğu anda yapabilirler. Ama şu anda 'kapı kapanırsa mı daha hayırlı, açık kalırsa mı daha hayırlı?' görevliler bu değerlendirmeleri yapıyorlar. Şu anki pozisyonda kapı açık. Buradan sadece yük geçişleri yapılmıyor. Yolcu geçişleri de var. Dışişleri Bakanlığı güvenlik birimleri ile beraber değerlendiriyorlar. Bu değerlendirmelerde kapanmasının daha yararlı olacağı düşünüldüğü noktada bu tasarruf yapılacaktır. Bunun için duygusal reflekslerle atılacak adımlar bizi çok doğru yere götürmeyebilir. Süreci yakından takip ediyoruz. Gerekli tedbirler alınıyor." dedi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın '500 bin Suriyeli gelebilir' açıklamasının gazeteciler tarafından hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı Ergin, "Kehanette bulunmaya imkânımız yok. Biz tedbir açısından hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah ihtiyaç olmaz." diye konuştu.

Bakan Ergin, Suriye'de hayatını kaybeden TIR şoförleri Mustafa Üçtaş ve Hasan Koçak'ın evlerini de ziyaret etti.



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,329 µs