En Sıcak Konular

'Dikkatli olalım!'

24 Mart 2012 08:50 tsi
'Dikkatli olalım!' Büyük güçlerle mücadele etmek...

Afganistan’da on iki askerimizin şehit düştüğünü dinlerken bir kitap okuyordum. Bu kitabın bir yerinde uçak ve helikopterlerimizin bilgisayar donanımlarının başkaları tarafından yapılmasının riskli olduğu yazılıydı. Bu durumda donanımı yapan ülke istediği an uçak ve helikopterlere müdahale edebilirdi. Şüphesiz ne bu iddianın doğruluğunu ne de donanımların başkaları tarafından yapılıp yapılmadığını bilemezdim. Bildiğini düşündüğüm bir kişiye bu ihtimalin olup olmadığını sordum o da bunun da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

CHP’nin bu ülkede ne işimiz var demesi beni şaşırttı. Eğer orada bulunmamızın doğru olmadığını düşünüyorsa daha önceden söyleyebilirdi. Yani bir yanlışın ortaya atılması için bir kazanın olmasını ve bir çok askerimizin şehit düşmesini beklemek gerekmezdi. 

...

Asıl endişem şuydu: Dünya üzerindeki rolümüz artarken ve bölgesel bir güç olurken herkes buna olumlu bakmaz ve engellemek için bazı operasyonlar yapar. Bu hem doğal karşılanmalı hem de gereken tedbirler alınmalıdır. Karşı tarafın kullanacağı araçlar iki cinstir. Birincisi terör, ikincisi ekonomik baskıdır. Ekonomideki zayıf yanımız, cari açığımız petrol üreten Arap ülkelerince kapatılacak ama terör varlığını sürdürecektir. Kürt sorunu artık bölge halkının daha iyi bir yaşama ulaşması için değil, ülkemizin geleceğini etkilemek amacıyla kullanılıyor. İktidar sürekli demokratik açılımdan söz ederken karşı taraf teröre destek veriyor. Şüphesiz onlar da taş ve molotof kokteyli atan bir gençliğin anlamlı bir siyaset üretmeyeceğini biliyorlar ama başka bir şey düşünmüyorlar. Bu durumda Kürt siyasetçiler karar veren konumunda değil birilerin verdiği kararları uygulayan konumundalar. Ülkemize yönelik terör faaliyetlerine karar verenler ülkemize yönelik politik projeleri olanlardır ve teröristleri araç olarak kullanıyorlar. Bu nedenle tartışmalar dedikodu seviyesinde değil büyük güçlerin projeleriyle nasıl mücadele edileceği konusunda olmalıdır. Ancak muhalefet Türkiye’nin sorunları üzerinde düşünmek ve doğru kararları desteklemek yerine herşeyin yanlış olduğunu söylemeyi tercih ediyor. Günün birinde ülkemize gökten bir meteor düşse muhalefet “Tabiat ya da Yaratan iktidarı cezalandırmak için gerekeni yapıyor. Siz de buna uyun” der.

Mahir Kaynak / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs