En Sıcak Konular

Arınç: Dünyada böyle başka iki halk yok

23 Mart 2012 23:02 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç 'Cive Ceve Pakistan diye bütün gönlümüzce söylüyoruz. Türk halkı Pakistan halkını çok seviyor. Pakistan halkı da Türk halkını çok seviyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Cive Cive Pakistan diye bütün gönlümüzce söylüyoruz. Türk halkı Pakistan halkını çok seviyor. Pakistan halkı da Türk halkını çok seviyor. Dünyada başka iki ülke halkı yok ki birbirini bu kadar çok sevsin'' dedi.
 
Pakistan'ın ulusal günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel'de resepsiyon verildi. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Harun Şevket ve üst düzey askeri yetkililer katıldı.
 
Resepsiyonda, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, Pakistan'ın 56 yıldır güçlü, büyük bir devlet olduğunu belirterek, Pakistan'ın gelişmesini ve daha mutlu bir ülke olmasını arzu ettiğini söyledi.
 
''Biz dış politikada Türkiye'nin ne kadar söz sahibi olmasını istiyorsak, Pakistan'ın da büyük ve güçlü devlet olmasınını özlemle bekliyoruz'' diyen Arınç şunları kaydetti:
 
''Cive Cive Pakistan diye bütün gönlümüzce söylüyoruz. Türk halkı Pakistan halkını çok seviyor. Pakistan halkı da Türk halkını çok seviyor. Dünyada başka iki ülke halkı yok ki birbirini bu kadar çok sevsin. Umuyorum ki gelecekte çok yakın bir zamanda Pakistan bütün iç ve dış sorunlarını çözecek. Biz de parlamento olarak Pakistan ile büyük bir bütünleşme içindeyiz. Dış politikada hiçbir ayrımız yok, iç politikada Pakistan halkları arasında hiçbir sorun yok.''
 
Türk Hava Yolları'nın yakında Lahor'a doğrudan seferlere başlayacağını belirten Arınç, ''Bencak 85 milyon nüfusuyla büyük bir bölge ve o bölgeye çok yoğun bir talep var. İnşallah Türk Hava Yolları'nın direkt seferlere başlamasıyla da iki ülke arasındaki yakınlık bu vesileyle güçlendirilmiş olur. Sayın büyükelçimizi ve değerli eşlerini tebrik ediyorum. Bu akşam burada Pakistan'ın dostları var'' diye konuştu.
 
-"Terörle mücadelede zerre kadar taviz yok"-
 
Resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da terörle mücadelede yeni bir konsept olup olmadığı yönündeki soru üzerine, terörle mücadelede taviz vermeyeceklerini vurguladı. Terörün çıkmaz sokak olduğunu uluslararası işbirliği ile göstereceklerinin altını çizen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
''Biz müzakereyi ve diyaloğu halkımızla yapacağız. Muhatabımız halkımızdır, özgürlükleri artıracağız, demokrasinin seviyesini yükselteceğiz, ama terörle mücadelede de zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Bu geçmişte de böyleydi günümüzde de böyledir.''
 
Pakistan ile ortak tarihe ve her iki devletin terörizmle mücadelesine dikkati çeken Yılmaz, ''Bizim Pakistan ile dostluğumuz milletten millete, dolayısıyla yöneticiler değişse de bu dostluğumuz baki. Hatırlayınız Cumhurbaşkanımız Kenan Evren'ken de ilişkilerimiz çok iyi idi, cumhurbaşkanımız değiştikten sonra da Turgut Özal zamanında da çok iyi idi. Dolayısıyla dünyada böyle başka bir ulus yok. Biraz önce büyükelçi de söyledi biz aynı kültürü paylaşıyoruz, ortak çok sayıda kelime kullanıyoruz'' diye konuştu.
 
Yılmaz, özellikle iki ulusun terörle mücadelede birbirine destek verdiğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
 
''Dolayısıyla iki devlet de çok kritik coğrafyada yer almakta ve her iki devletin de terörle mücadelesi var. Bunu hepimiz kabul edelim ki terörizm bir insanlık suçudur. Ayrıca terörle mücadele tek devletin üstesinden gelebileceği bir mücadele değildir. En kısa zamanda terörü sonlandırmanın yolu uluslararası işbirliğini çoğaltmaktır. Biz Pakistan'ın terörle mücadelesinde yanındayız ve biliyoruz ki Pakistan da terörle mücadelede bizim yanımızda. Uluslararası işbirliği ile hukuk kullanarak bir sonuç alınabilir. Terör kısa bir süre içerisinde belli sonuçlar alabilse de başarılı olabilmesi mümkün değildir. Terörün çıkmaz sokak olduğunu uluslararası işbirliği ile inşallah göstereceğiz.''

aa


Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs