En Sıcak Konular

Bağış: Avrupa'nın bizim ustabışımıza ihtiyacı var

23 Mart 2012 22:24 tsi
Bağış "Ustabaşımız Recep Tayyip Erdoğan'a Avrupa'nın da ihtiyacı var. Sayın Kılıçdaroğlu parti içindeki tartışmalardan ne yapacağını şaşırdı" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'nın vizyoner lider eksikliği yaşadığını belirterek, "Türkiye'yi 9 yılda dünyanın 26. ekonomisi iken 16. ekonomisi haline getiren, Türkiye'nin kalkınmasının mimarı ustabaşımız Recep Tayyip Erdoğan'a Avrupa'nın da ihtiyacı var" dedi.
 
Belçika'daki temaslarda bulunan Bağış, Anvers'e bağlı Temse kasabasında Türk işa damına ait bir otel ile Vilvoord kasabasındaki yapı malzemeleri şirketinin açılışına katıldı.
 
Bugün Avrupa'nın farklı ülkelerinde 5,2 milyon Türk vatandaşının yaşadığını kaydeden Bağış, bu sayının birçok AB üyesi ülkenin toplam nüfusundan bile fazla olduğunu söyledi.
 
Avrupa'da Türklere ait 140 bin ticari işletmenin 640 bin kişiye istihdam sağladığına ve bunların cirolarının 50 milyar avro dolayında olduğuna işaret eden Bağış, "Artık Avrupa'da yaşayan kardeşlerimizle AB'ye girdik bile" diye konuştu.
 
"Her tarafı yıkılıp dökülen AB'nin yeniden ayağa kalkması için Türkiye'nin elinin değmesi gerektiğine inanıyoruz" diyen Bağış, AB inşaatının Türkiye'nin çimentosuna ihtiyacı olduğunu ifade etti.
 
AB'nin temelini aşındırmaya çalışanlara meydan okuyan Bakan Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"AB'nin güçlenmesine, AB'nin dinamizmine en önemli katkıyı Türkler sağlıyor. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bir başarı hikayesini bütün dünyaya buradan haykırıyorsunuz. Engellemelere, çifte standartlara rağmen, önümüze konulan bütün o engelleyici çabalara rağmen hamdolsun bugün geldiğimiz nokta işte ortada. AB'nin temelini aşındırmaya çalışanlara hodri meydan diyoruz. Bu yatırımlar sayesinde AB inşaatının sağlam kalması için Türkiye'nin çimentosuna ihtiyaç duyduğunu buradan vurguluyoruz."
 
Türkiye'nin AB yolunda durmadan ilerlediğini, reformlara, kalkınmaya, zenginleşmeye ve şeffaflaşmaya devam ettiğini kaydeden Bağış, bu durumun ülke içinde bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi.
 
"Avrupa'da bütün üye ülkelerde eğitim en az 12 yıl iken biz de AB standartlarında eğitimi yükseltelim diye uğraşıyoruz" diyen Bağış, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'nin ana muhalefet partisi mecliste oturacak yer yokmuş gibi Tandoğan meydanında grup toplantısı yapacağım diyor. Değerli kardeşlerim Sayın Kılıçdaroğlu parti içindeki tartışmalardan ne yapacağını şaşırdı. Yakında acaba uzayda da grup toplayabilir miyiz diye arayışa geçecek. Ben buradan muhalefet milletvekillerimize Belçika'dan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Buyursunlar gelsinler böyle güzel tesislerimiz var, burada dinlensinler biraz temiz hava alsınlar iyi gelir."

aa
 

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,187 µs