En Sıcak Konular

Irak'taki zirve jet hızıyla yapılacak

23 Mart 2012 19:42 tsi
Arap Birliği'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılacak zirvesi öncesinde, olağanüstü hal uygulamalarını hatırlatan güvenlik önlemleri alındı.

Londra merkezli Kuds El Arabi gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar, 27-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Arap Birliği zirvesine, aralarında Kuveyt, Ürdün, Lübnan, Moritanya ve Somali liderlerinin bulunduğu 10 ülkenin devlet başkanlarının katılacağını belirtti. Diğer ülkelerin ise daha alt düzeyde temsil edileceği bildirildi.
 
Haberde, zirveye katılacak liderlerin, güvenlik endişesi nedeniyle Bağdat'ta gece kalmayacakları; sabah yapılacak zirve toplantısına, ardından verilecek yemeğe ve kapalı oturuma katılarak aynı gün kentten ayrılacakları belirtildi.
 
Yeşil Bölge'ye giden yollar kapatılıyor
 

Zirve sırasında düzenlenmesi muhtemel terör saldırıları nedeniyle olağanüstü önlemler alan Irak hükümeti, Bağdat havaalanını 29 Mart'ta kapatma kararı aldı. Hükümet, pazar gününden itibaren Nisan ayının başına kadar da resmi tatil ilan etti.
 
Alınan önlemler çerçevesinde, zirvenin yapılacağı "Yeşil Bölge" içinde bir hastanenin de acil durumlarda kullanılmak üzere hazırlandığı bildirildi. "Yeşil Bölge"yi çevreleyen yolların da trafiğe kapatılacağı belirtildi.
 
Yaklaşık 100 bin güvenlik görevlisinin katıldığı hazırlıklar nedeniyle Bağdat'ta trafikte büyük yoğunluk yaşandığı, esnafın dükkanlarını açamadığı ve yaya dolaşımında da zorluklar olduğu bildirildi.
 
Zirve gündeminde 6 madde var
 
Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Halebi, Bağdat'ta yapılacak zirvede, Suriye'deki gelişmeler, Filistin sorunu, terörle mücadele ve Ortadoğu'nun, başta nükleer silahlar olmak üzere kitle imha silahlarından arındırılması konularının ele alınacağını kaydetti.
 
Arap Birliği'nin 3 gün sürecek yıllık zirvesi, 1990'dan beri ilk kez Bağdat'ta yapılıyor. Geçen yıl da Bağdat'ta yapılması planlanan zirve, Ortadoğu'daki gergin durum ve Irak'taki güvenlik endişeleri nedeniyle ertelenmişti.

aa


Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs