En Sıcak Konular

Bahçeli: Terörle mücadele Kuzey Irak'ta yürütülmeli

23 Mart 2012 17:08 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle etkili ve çok yönlü mücadelenin hem Türkiye'nin içinde, hem de Kuzey Irak'ta yürütülmesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

MHP Başkanı Bahçeli, 6 özel harekat polisinin, Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı'nda şehit düşmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin Afganistan'dan gelen şehitlerinin matemini tutarken, bu defa da PKK'lı katillerin kanlı saldırısıyla sarsıldığını dile getirdi. Terör örgütünün meşum niyetlerine ulaşmak için son kozlarını oynamaya başladığını söyleyen Bahçeli, "Bu kapsamda Türkiye, düşmanlık boyutundaki alçak eylemlerin odağı ve hedefi haline gelmiştir. Artık ülkemiz sözün, mazeretin ve nafile demeçlerin tükendiği ve bir anlamının kalmadığı vahim bir noktaya ulaşmıştır. Bugün terörün ve bölücülüğün azmasında ve gemi azıya almasında birinci derecede sorumlu hiç kuşkusuz AKP hükümetidir. 1 Ağustos 2009 tarihinde Polis Akademisi'nde kurdelesi kesilen yıkım projesi, acı ve melun sonuçlarını şehit ve gözyaşı olarak vermeyi sürdürmektedir. Türk polisini alet eden bölünme kampanyasının, bumerang gibi dönerek polislerimizin ve askerlerimizin kanına mal olduğu tüm netliğiyle ortadadır. Yıkım koordinatörü başbakan yardımcısının, içişleri bakanlığı görevini yürütürken, emniyet güçlerimizi ne hale getirdiği ve menfur saldırıların nasıl merkezine yerleştirdiği bu son olayla iyice açığa çıkmıştır. Bu itibarla Başbakan Erdoğan, yıkım koordinatörü başbakan yardımcısına görevinden el çektirilmeli ve siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir." dedi.

Terörle etkili ve çok yönlü mücadelenin hem Türkiye'nin içinde, hem de Kuzey Irak'ta yürütülmesinin artık kaçınılmaz olduğunun altını çizen Bahçeli, "Kandil Dağı'nda mevzilenmiş terör unsurlarının kökünün kazınması için hükümetin elinde yetki ve arkasında millet desteği fazlasıyla mevcuttur. Ayrıca, hükümet vakit daha fazla geç olmadan yıkım projesini rafa kaldırmalı, Türk milletinden açıkça özür dileyerek bağışlanma talebinde bulunmalıdır." açıklamasında bulundu.

cha



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,242 µs